Îţi e frig

 

Persoanele cu diabet au adesea senzaţia că le e frig – în special la mâini şi la picioare. Fenomenul e cauzat de neuropatie diabetică periferică,funcţionării deficitare a rinichilor,cauzată de boală,care duce la circulaţia proastă a sângelui.

 

 

Eşti nervoasă

 

Diabetul nu este doar o boală a corpului,ci şi a minţii. Nivelul scăzut de glucoză duce la anxietate,apatie,dispoziţie schimbătoare,iritabilitate.

 

 

Vezi mai bine

 

Paradoxal,diabetul de tip 2 poate îmbunătăţi vedereadintr-o dată,chiar dacă doar temporar. Dacă porţi ochelari de ani de zile şi brusc poţi să vezi clar fără ei,du-te la doctor.

 

 

Faci infecţii urinare

 

Femeile cu diabet fac infecţii urinare recurente. Du-te la un control medical!

 

 

Ai un aspect ciudat al picioarelor

 

Un simptom clasic al diabetului este schimbarea formei picioarelor. Fenomenul este cauzat de disfuncţionalităţi ale sistemului nervos,produse de boală – iar asta duce la schimbarea formei muşchilor şi oaselor picioarelor. Degetele se pot curba,bolta plantară se poate aplatiza,iar pielea de pe picioare poate deveni mai aspră.

 

 

Dezvolţi probleme ale pielii

 

Ulceraţii,acnee,infecţii ale unghiilor,dermatite... Toate acestea îţi pot afecta pielea. Eşti mai sensibilă la infecţii bacteriene şi fungice.

 

 

Urinezi frecvent

 

E posibil să „uzi cearceafurile”,chiar dacă n-ai mai făcut în pat de când erai mică. Urinarea frecventă este un simptom obişnuit al diabetului-şi se poate întâmpla şi în somn,pe timpul nopţii.