Stabileşte de la început o relaţie bazată pe înţelegere reciprocă, încredere şi respect. Fii răbdător cu adaptarea căţelului şi ia în considerare aceste şapte sfaturi dacă te-ai hotărât să îl adopţi.

  1. Cumpără toate lucrurile necesare pentru ca pufoşenia ta să se simtă confortabil atunci când ajunge în noua sa acasă. De la boluri pentru apă şi mâncare până la jucării, lesă, dezinfectant, scutece şi articole pentru îngrijirea blăniţei. De asemenea, nu uita să treci pe lista de cumpărături şi o zgardă antipurici. Această zgardă specială este cea mai la îndemână soluţie împotriva puricilor, fiind şi uşor de folosit şi protejează căţelul o perioada lungă de timp, potrivit acestui ghid.  
  2. Pregăteşte-ţi casa pentru noul tău partener de joacă. Ca şi în cazul protecţiei copiilor, locuinţa trebuie să fie sigură pentru primirea căţeluşului. Scapă de obiectele care ar putea să rănească patrupedul şi ridică-le sau ascunde-le obiectele pe care le-ar putea strica.
  3. Oferă-i noului tău prieten un spaţiu doar al lui Bineînţeles, nu trebuie să menţionăm că pe lista de cumpărături este necesar să adaugi şi un culcuş.
  4. Dacă este posibil, înainte să aduci căţeluşul acasă, ia-ţi cateva zile libere de la serviciu sau planifică „tranziţia” într-un weekend când eşti liber. Dar nu-l lua când eşti în concediu, pentru că se va obişnui să fii constant alături de el, iar astfel poate dezvolta anxietate atunci când te vei întoarce la muncă şi va rămâne singur.
  5. Nu rata nicio ocazie să-ţi scoţi pufoşenia la plimbare în natură pentru a explora locuri noi. Poţi exersa plimbarea cu lesă prin casă înainte de ieşirea efectivă în aer liber.
  6. Mergeţi într-o vizită la veterinar pentru un control de rutină şi pentru a te asigura că schema de vaccinare este la zi. De altfel, vizita la veterinar trebuie să intre în rutină, deoarece căţelul va avea nevoie de vaccinuri periodic şi de analize. Tot medicul veterinar te poate sfătui ce mâncare este potrivită pentru patrupedul tău sau ce suplimente este bine să îi dai.
  7. Hrana pe care intenţionezi să i-o dai căţelului trebuie introdusă treptat, ţinând cont de mâncarea pe care acesta o primea la adăpostul sau crescătorul de unde l-ai luat. Astfel vei evita posibile probleme de digestie din cauza unei schimbări prea rapide.

Decizia adoptării unui câine poate înseamna o a doua şansă la viaţă pentru blănos. Ţine cont de sfaturile menţionate în acest articol pentru a-i oferi căţeluşului tău un cămin pentru totdeauna şi iată câteva tips-uri suplimentare pentru o adopţie cu succes dintr-un adăpost de câini.

Foto: Pixabay