Oboseală

 

Medicii spun că aceasta este una dintre cele mai frecvente simptome întâlnite în special la femei. În timpul unui atac de cord,fluxul de sânge care ajunge la inimă se reduce,punându-se accent suplimentar pe muşchiul inimii,favorizând astfel apariţia oboselii. Dacă ai vreo suspiciune,discută cu medicul cardiolog să vezi dacă nu ar fi indicat să faci o electrocardiogramă (EKG),pentru a verifica activitatea inimii.

 

Durere în spate,braţe şi piept

 

Durerea în spate,piept sau oricare din braţe este adesea semnul unui atac de cord tăcut. Deoarece durerea,de cele mai multe ori nu este însoţită de durerea în piept asociată cu atacul de cord,cei mai mulţi tind s-o ignore.

 

Scurtarea respiraţiei

 

Dacă înainte urcai scările din bloc sau cele de la metrou fără probleme,dar acum te opreşti mai des şi tragi aer în piept pentru că ai senzaţia că nu poţi să respiri,este posibil ca acest simptom să fie al unui atac de cord. Mai mult,dacă simţi că nu ai aer imediat după ce te trezeşti,mergi la medic.

 

Arsuri la stomac

 

Dacă simţi o arsură în stomac după un prânz greu,este posibil să nu fie ceva grav. Dar dacă durerea apare din senin şi dacă nu te-ai mai confruntat cu aceasta înainte,nu mai amâna vizita la medic,pentru că e posibil ca acest simptom să semnaleze un atac de cord.

 

Stomac deranjat

 

Simptomele atacului de cord poate include şi problemele cu stomacul,cum sunt greaţa sau vărsăturile. Indicat ar fi să nu amâni vizita la medicul specialist.

 

Durere în gât

 

Disconfortul inexplicabil în gât sau maxilar ori o senzaţie de apăsare în gât poate indica un atac de cord. Este important pentru persoanele cu diabet zaharat să acorde o atenţie sporită acestor schimbări subtile.

 

Un sentiment general că ceva e în neregulă

 

O mare parte din pacienţii care au suferit un atac de cordspun că înainte de infarct au avut sentimentul că ceva nu este în regulă. Dacă ai această impresie,cel mai bine este să fii prudentă şi să consulţi medicul.