Tratează rapid arsurile uşoare

Micile accidente casnice din bucătărie care se soldează cu arsuri pot fi date uitării cu ajutorul unui amestec de gel de aloe vera şi puţin ulei de vitamina E. Acelaşi amestec poate fi aplicat şi pe pielea iritată sau pentru prevenire cicatricelor.

Alungă arsurile de stomac

Dacă suferi de reflux gastric sau de arsuri stomacale,pot fi de ajutor 2-3 linguri de gelde aloe vera sau un sfert de pahar de suc de aloe vera luate după masă.

Îndepărtează mătreaţa

Dacă nu reuşeşti niciun să scapi de mătreaţa,pune la încercare şi un amestec făcut de tine din suc de aloe vera,ulei de germeni de grâu şi ulei de nucă de cocos. Cu acest amestec,masează scalpul,apoi clăteşte.

O poţi folosi în loc de apă de gură

O alternativă la apa de gură,sucul de aloe vera conţine vitamina C şi are efect antibacterian,motive pentru care previn acumularea de placă dentară bacteriană şi protejează gingiile. Pentru împrospătarea respiraţiei,clăteşte gura cu un amestec făcut dintr-un sfert de pahar de gel de aloe vera şi o jumătate de pahar cu apă.

Îţi reglează glicemia

O lingură de suc de aloe vera pe zi,timp de cel puţin două săptămâni poate să reducă nivelul de glucoză din sânge. Cel puţin aşa indică rezultatele unui studiu realizat la Universitatea Mahidol din Tailanda.

Dezinfectează mâinile şi diverse suprafeţe

Evită soluţiile din comerţ pe care le foloseai pentru a avea mâinile curate în spaţiile publice sau pentru dezinfectare în general. Îţi poţi face singură propriul gel antibacterian din două linguri de gel de aloe vera,10 picături de ulei esenţial de eucalipt şi 20 de picături de ulei esenţial de citrice (lămâie,grepfrut,portocală). O poţi pune într-un sticluţă cu pulverizator,ca s-o ai la îndemână la nevoie.

Catifelează pielea uscată a mâinilor

Tot din gelul de aloe vera poţi să-ţi prepare propriul exfoliant pentru mâini. Ai nevoie de o jumătate de pahar de gel şi bicarbonat de sodiu atât cât e necesar pentru a obţine o pastă. Aplic-o pe mâini,pe coate şi pe zonele deshidratate în general. Masează,apoi îndepărtează pasta de aloe vera cu apă călduţă.