Sunt mai scumpe decât becurile obişnuite,dar îţi recuperezi banii când trebuie să plăteşti curentul.

În plus,nici nu se ard prea repede. Poate că deja le foloseşti,  convinsă de eficacitatea lor şi cucerită de stilul de viaţă eco.

Promoterii stilului de viaţă ecologic te sfătuiesc şi ei să treci la astfel de becuri,iar în magazine parcă nici nu prea mai găseşti din cele obişnuite.

Alte vremuri,alte surse de lumină! Să ne adaptăm sau mai bine nu?

Chiar economiseşti cu un astfel de bec?

Adevărat:Un bec economic este de 6 până la 14 ori mai rezistent decât unul incadescent şi de 10 până la 17 ori mai rezistent decât un bec halogen.

Unii fabricanţi spun că un bec economic consumă cu 80% mai puţin decât unul obişnuit. Alţii spun că,de fapt,consumul este redus doar cu 50%.

Dau o lumină rece şi nu sunt estetice!

Fals:Cele mai noi becuri de acest tip au dimensiunile unui bec incandescent,iar luminozitatea lor e mai bună,nemaifiind rece,ba dimpotrivă!

Ele sunt astăzi considerate mult mai potrivite locuinţei decât celelalte,mai ales pentru că respectă regulile stilului de viaţă eco. Specialiştii spun că,în timp,toţi le vom folosi.

Sunt periculoase pentru sănătate!

Fals:Există teorii potrivit cărora aceste becuri emit anumite radiaţii care afectează sănătatea,dar încă nu e nimic demonstrat.

În schimb,se vorbeşte despre avantajele lor asupra sănătăţii,mai ales dacă le alegi pe cele cu spectru complet.

Spectrul de lumină difuzat de ele imită razele ultraviolete. Toată casa va avea de profitat,chiar şi plantele!

Sunt avantajoase pentru orice încăpere!

Fals:Becul economic este avantajos doar pentru acele spaţii luminate artificial cel puţin trei ore pe zi. Depinde cât stai pe acasă,dar în general e recomandat pentru living,bucătărie,baie,mai rar pentru dormitor. Reţine asta şi ieşi în câştig!

Nu toate becurile economice au aceeaşi calitate!

Adevărat:Unele sunt mai ieftine,altele au preţuri destul de piperate pentru un bec. Află că cele ieftine sunt fabricate în China şi că nu au aceeaşi eficacitate,putând fi chiar dăunătoare prin câmpul magnetic pe care-l emit.

În plus,nu au aceeaşi rezistenţă şi consumă mai mult decât un bec economic produs de firmele cunoscute. Ca să nu dai greş,verifică durata de viaţă a becului,trecută pe ambalaj în ani sau în ore!

Aceasta poate varia între 6.000 de ore (cca. 4,5 ani) şi 15.000 de ore (cca. 14 ani),în timp ce un bec incandescent are o limită de funcţionalitate de aproximativ 1.000 de ore.