Culoarea sângelui menstrual - Dacă este rozaliu...

Este posibil să ai un nivel scăzut de estrogen. Mai ales dacă sângerarea are un flux mai scăzut decât de obicei. Studiile arată că exerciţiile fizice excesive pot scădea nivelul de estrogen,ceea ce poate chiar să oprească menstruaţia complet. Totuşi,un nivel scăzut de estrogen poate creşte riscul de osteoporoză,dacă problema nu este tratată. Deci,dacă nu te-ai apucat recent de sport intens,dar observi,totuşi,că sângele menstrual este mai deschis la culoare,vorbeşte cu medicul tău. Potenţialele cauze ar putea fi:nutriţia săracă,sindromul de ovar polichistic sau perimenopauzaă (apare cu 4-5 ani înainte de menopauză).

Dacă are aspect apos...

Este posibil să ai un deficit nutriţional. Fluxul diluat poate fi un simptom al anemiei severe sau al deficienţei de fier. În cazul în care aspectul acesta persistă mai bine de 2-3 cicluri,este cazul să discuţi cu medicul tău.

Culoarea sângelui menstrual - Dacă este maro închis...

Sângele închis la culoare este posibil să stea puţin mai mult în mucoasa uterină,înainte de a se elibera. Nu intra în panică. Acest lucru este normal. Deşi nu se ştie exact de ce se îmtâmplă asta,cert este că nuanţa închisă este dată de oxidare,aşa că poate să arate maro sau aproape negru. Oricum,dacă eşti îngrijorată,discută cu un ginecolog.

Dacă este un roşu închis,cu cheaguri mari...

Este posibil să ai un nivel scăzut de progesteron şi un nivel ridicat de estrogen. În timp ce unele cheaguri sunt normale,cele de mărimea unei prune pot indica un dezechilibru hormonal. Cu cât sunt mai mari,cu atât e mai grav. Se recomandă reducerea consumului de lactate,soia şi zahăr,apoi monitorizarea pentru a vedea dacă se schimbă ceva. Fibromul uterin ar putea fi o altă cauză,dacă cheagurile sunt însoţite de dureri,chiar dacă sunt benigne. Adresează-te medicului.

Citeşte şi:Ce efecte nebănuite are zeama de murături

Culoarea sângelui menstrual - Dacă este un amestec de gri şi roşu...

Este posibil să ai o infecţie,cum ar fi o boală cu transmitere sexuală. Probabil aceasta este însoţită şi de un miros neplăcut,foarte intens. Trebuie să mergi la doctor şi să îţi faci un set de analize,astfel încât să obţii tratamentul corect. De altfel,dacă eşti însărcinată,este posibil ca acesta să fie şi semnul unui avort spontan.

Dacă este luminos,precum afinele roşii...

Este semn că ai o menstruaţie sănătoasă,regulată. Culoarea clară,roşie,ca de cireşe sau de afine,este semnul că totul este normal.

 

Credite foto:prevention.com

Citeşte şi:Inamicii naturali ai răcelilor