A slăbi este lucrul care se află în fruntea listei de priorităţi pentru majoritatea femeilor. Fiecare ştie că fie cu ajutorul unui regim alimentar sau cu o combinaţie de diete si exerciţii fizice,o să slăbească.

Iată câteva sfaturi practice cu privire la modul de a preveni obezitatea:

1. Recunoaşte că obezitatea este o boală 

În timp ce cele mai multe epidemii pot fi învinse cu o pastilă sau cu un vaccin,obezitatea cere oamenilor să-şi schimbe modul în care mănâncă şi trăiesc,ceea ce este mai greu de făcut. Obezitatea este un factor de risc major pentru boli şi afectiuni cronice grave,inclusiv diabetul zaharat de tip 2,hipertensiunea arterială,insomnia,calculii biliari,infertilitatea,varicele,guta,osteoartrita şi tromboza venoasă profundă. Pentru a preveni trecerea peste obezitate,primul pas este de a alege un stil de viaţă sănătos şi exerciţii fizice.

2. Mănâncă sănătos

Include fructe,legume verzi şi cereale integrale în dieta ta zilnică. Evită dulciurile,alimentele prăjite ambalate şi alimentele rafinate. Mănâncă mese mici şi mestecă bine mâncarea înainte de a o înghiţi. Alege să faci exerciţii cel puţin 30 de minute în fiecare zi. Mersul pe jos,joggingul,ciclismul şi înot sunt foarte bune pentru pierderea în greutate. Este esenţial să practici cel puţin de trei ori pe săptămână aceste exerciţii.

3. Ignoră metodele populare de slăbit rapid,doar atunci când eşti supravegheată medical

Această categorie include diete şi pastile de slăbit. Nu numai că aceste tehnici au efecte secundare grave,unele dintre ele te ajută să slăbeşti,dar o să recâştigi kilogramele la fel de repede cum le-ai dat jos.  

4. Fii un non-fumator

Este un mit că fumatul ajută la pierderea în greutate. Nicotina suprimă pofta de mâncare,dar efectele sale secundare sunt enorme.

 5. Evită băutura  

Cele mai multe forme de alcool conţin un procent ridicat de grăsimi. Conţinutul de grăsimela băuturile gazoase este datorită îndulcitorilor.

 În cazul în care dieta şi exerciţiile fizice nu te ajută să previi obezitatea,încearcă chirurgia bariatrică. Este singura metodă dovedită medical pentru a pierde în greutate.