Abundă în substanţe antioxidante

Coacăzele conţin din plin substanţe antioxidante,precum vitamineleA,B şi C,cupru,seleniu,zinc şi fier. Datorită lor,organismul îşi creşte rezistenţa în faţa bacteriilor şi virusurilor,un beneficiu extrem de important mai ales în sezonul rece.

Previne infecţiile urinare

Dacă bei în mod constant suc de coacăze,ai un risc mai mic să suferi de infecţii urinare,deoarece aceste fructe de pădure acţionează ca un antibiotic asupra tractului urinar,prevenind creşterea bacteriilor şi,implicit,apariţia infecţiilor.

Are rol protector asupra ochilor

Coacăzele pot face minuni asupra ochilor tăi,graţie antocianinelor pe care le conţine din plin. Aceste substanţe previn scăderea acuităţii vizuale şi scad riscul apariţiei degenerescenţelor maculare şi a cataractei.

Inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase

Şi acest beneficiu este dat tot de prezenţa antocianinelor,dar şi a altor compuşi (pterostilben şi acid elagic) care au rolul de a inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase. Puterea acestor substanţe este amplificată de prezenţa vitaminei C şi a cuprului.

Ţine la distanţă afecţiunile cardiovasculare

Coacăzele ajută şi la menţinerea sănătăţii inimii,deoarece conţin din plin fibre şi antioxidanţi care au puterea de a dizvolva colesterolul depus pe vasele de sânge. Substanţele din compoziţia coacăzele ajută şi la întărirea muşchiului cardiac.