Mâinile reci indică o posibilă anemie

Anemia este cea mai comună cauză care duce la scăderea fluxului sangvin la nivelul mâinilor şi picioarelor. Când ai prea puţin fier în organism,pe lângă faptul că ai mâinile reci mai tot timpul,acuzi o stare accentuată de oboseală,îţi cade părul şi ai unghiile casante. Însă un simplu test de sânge îţi poate spune dacă suferi sau nu de anemie feriprivă.

Mâinile reci,risc de hipotiroidism

Când apare un dezechilibru la nivelul glandei tiroide,metabolismul încetineşte din cauză că anumiţi hormoni sunt secretaţi în cantităţi mai mici decât în mod normal.

Din această cauză,eşti predispusă la îngrăşat şi eşti mai sensibilă la frig-de obicei,mâinile şi picioarele sunt reci mai tot timpul. Pentru a afla cu certitudine dacă ai sau nu o problemă cu tiroida,este necesar să consulţi un medic de specialitate.

Mâinile reci pot anunţa prezenţa sidromului Raynaud

Poate că denumirea acestei probleme de sănătate sună un pic înfricoşător,însă afecţiunea nu este atât de periculoasă pe cât pare. Sindromul Raynaud afectează vasele mici de sânge de la nivelul degetelor de la mâini şi picioare.

Când temperatura scade brusc ori în momentele de stres sau anxietate,vasele de sânge se constrictă,apărând senzaţia accentuată de rece la nivelul degetelor de la mâini. Acestea se pot şi învineţi puţin,însă culoarea degetelor revine la normal când temperatura corpului creşte.