Erupţia cauzată de căldură,cunoscută medical sub numele de miliaria,apare de obicei pe zonele de corp acoperite de haine – la subţiori,pe burtă,pe bust-,dar şi pe gât. Este cauzată de obturarea canaliculelor prin care se elimină transpiraţia;acestea se inflamează,ducând la disconfort şi mâncărime.  Climatul cald şi umed favorizează dezvoltarea bubuliţelor neplăcute.


Citeşte şi:

Atenţie la bolile de piele!

Cum foloseşti aloe vera pentru îngrijirea corpului?


Iată câteva remedii la îndemână:

Răcoreşte cu gheaţă.Este important să găseşti o modalitate de a-ţi răci pielea afectată de erupţie. Aplică pe zona afectată o pungă cu gheaţă,timp de 10 minute,la fiecare 3-4 ore.

Aplică gel cu Aloe Vera.Aplică pe zona afectată un gel cu Aloe Vera,sau chiar bucăţele de plantă,dacă o cultivi în ghiveci. Are efect cicatrizant şi răcoritor.

Pune bicarbonat în baie.Când faci baie,adaugă în apa călduţă un pic de bicarbonat de sodiu,care îţi va diminuna senzaţia de mâncărime.

Foloseşte făină de ovăz.O poţi adauga tot în apa pentru îmbăiere – are rol cicatrizant şi diminuează senzaţia de mâncărime.

Foloseşte pudră de talc. După baie,aplică pe pielea sensibilizată talc fără parfum sau mentolat,de 3-4 ori pe zi. Talcul absoarbe umezeala.