Ochi obosiţi:remedii cu plante

 

Infuziile de plantecalmează iritaţiile oculare,produse de orele lungi petrecute în faţa unui ecran,dar şi de substanţele poluante din oraşe. Prepară infuzie de muşeţel,gălbenele,albăstrele,şi foloseşte câteva picături din lichidulcălduţ pentru a-ţi „clăti” ochii.

 

 

Ochi obosiţi:ce faci în caz de infecţii

 

Dacă la simptomele vizuale – ochi înroşiţi – se adaugă şi senzaţia de mâncărime,e posibil să suferi de o infecţie oculară. Cel mai bine e să te prezinţi la un specialist,care să-ţi dea tratametul corespunzător.

 

 

Ochi obosiţi:combate vederea dublă

 

Uneori,senzaţiei de oboseală i se adaugă vederea dublă. Poţi scăpa de acest simptom neplăcut cu ajutorul următorului exerciţiu:ţine în faţa ochilor,la verticală,un pix inscripţionat. Concentrează-ţi privirea astfel încât să vezi clar scrisul de pe obiect. Deplasează pixul lent,spre nas,şi forţează-te să ai inscripţia cât mai clară în câmpul vizual. Repetă acest exerciţiu de mai multe ori pe zi.

 

 

Ochi obosiţi:combate vederea tulbure

 

Când stresul sau oboseala îţi afectează musculatura ochilor,vei vedea obiectele din jur ca prin ceaţă. Repetă,de mai multe ori pe zi,următorul exerciţiu de relaxare şi tonifiere a musculaturii oculare:adu degetul arătător în faţa ochilor,fixează-l cu privirea,apoi mută ochii rapid spre un obiect aflat în capătul opus al încăperii.