Astfel, potrivit Mediafax, RADET Bucureşti va începe să furnizeze agent termic doar atunci când  temperatura medie zilnică între orele 20 – 06 va fi de +10 grade Celsius sau mai mică.
 
„Potrivit prevederilor legale, sezonul de încălzire pentru consumatorii de tip urban va începe în funcţie de condiţiile meteo, când acestea se vor încadra în limitele prevăzute de art. 117 din H.G. nr. 425/20.07.1994, modificat prin H.G. nr. 337/ 16. 05. 2018. Astfel, agentul termic pentru încălzire se va furniza după trei zile consecutive, când temperatura medie zilnică între orele 20 – 06 va fi de +10 grade Celsius sau mai mici", anunţă RADET Bucureşti, într-un comunicat de presă.
 
Spitalele, şcolile, grădiniţele, căminele de bătrâni şi alte instituţii ale statului pot beneficia de căldură, însă nmai dacă vor solicita acest lucru în scris. 
 
RADET a început încă din data de 23 septembrie 2019, încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică pentru noul sezon de încălzire 2019 - 2020.
 
Prognoza meteo pentru Bucureşti 
 
Vremea se va menţine şi în Capitală deosebit de rece pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime de 13-15 grade Celsius şi cu intervale de ploaie slabă mai ales duminică, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie, într-o prognoză specială pentru Bucureşti.
 
Până marţi dimineaţă, vremea va fi deosebit de rece în Bucureşti pentru această perioadă din an.
 
Meteorologii avertizează că temperaturile maxime nu vor depăşi 13-15 grade Celsius, iar minimele vor fi de 4-6 grade Celsius.