Cât de mult îţi ajuţi copilul la teme?

2 shutterstock 1162190788 jpg jpeg

Articole pe aceeaşi temă:

Cu palma nu faci educaţie

Cum împaci copiii când se ceartă

Dezvoltă-i pasiunea pentru citit

Ideal ar fi să nu te implici „nici prea-prea,nici foarte-foarte”. Adică nici prea mult,încât să nu se descurce fără tine să facă un rezumat al lecţiei de la română,dar nici prea puţin,încât să plece cu lecţia nefăcută fiindcă nu a ştiut cum s-o rezolve. Pentru orice copil,momentul temelor ar trebui să fie unul plăcut,nu o corvoadă sau o competiţie în care să-ţi demonstreze cât de multe ştie.

Este foarte important ca un copil să înţeleagă că dacă se descurcă singur la şcoală,va culege mai târziu roadele propriei munci,va fi mândru de el şi va avea încredere în sine.

Supraveghere,nu control total

Prin urmare,e bine să-l laşi să înveţe cum să înveţe singur. Stabileşte cu el un program pentru fiecare zi,astfel încât să ştie exact ce are de făcut după ce ajunge acasă şi când e ora temelor. Fii în preajma lui când se apucă de scris şi spune-i că poate să-ţi solicite ajutorul dacă are nevoie. Treci din când în când pe la birou şi aruncă-ţi privirea pe ceea ce lucrează. Încurajează-l,laudă-l sau atrage-i atenţia,dacă e cazul.

Puterea exemplului

Copiii au tendinţa să copieze comportamentul părinţilor. Prin urmare,în loc să-i impui să rezolve exerciţii la matematică ori să stai lângă el cât timp citeşte două-trei pagini,poţi proceda altfel:când el rezolvă exerciţii la matematică,tu îţi poţi face de lucru cu chitanţe ori facturi,ca să vadă că şi tu lucrezi şi că-ţi iei treaba în serios. Când el citeşte,ia-ţi şi tu o revistă sau un ziar. Aşa va fi mai tentat să facă lectură decât dacă i-ai spune de zece ori pe zi „Du-te şi citeşte o carte”.

Recompense pentru lucrul bine făcut

Un copil care pleacă la şcoală cu tema făcută de părinţi nu va reuşi să-şi dezvolte gândirea,să evolueze şi să se descurce singur. Cu cât e ajutat mai mult,cu atât se lasă mai mult pe tânjală. Implicarea părinţilor poate fi în defavoarea lui. El trebuie să ştie că învaţă pentru el însuşi,ca să aibă satisfacţii. Ca să-l încurajezi să se descurce singur,îi poţi spune că după ce termină cu temele,îl vei verifica şi că va primi o mică recompensă (o jucărie,o plimbare în parc,o prăjitură) dacă a dus totul la bun sfârşit.

Nu insista foarte mult cu subiectul temelor,fiindcă în loc să le dedice mai mult timp,aşa cum te aştepţi,va face orice ca să scape de ele cât mai repede sau poate chiar să nu şi le mai facă deloc.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg