Ce înlocuieşte cu succes sarea în bucate

1 69897 original jpg jpeg

Cardiologul sau medicul tău ţi-au recomandat să reduci sarea din alimentaţie? E adevărat că ea face bucatele să aibă un gust rău doar când lipseşte, dar nu fi abătută! Sunt o mulţime de condimente bune pentru inima ta.

Sarea este extrem de importantă pentru o bună funcţionare a corpului,pentru că menţine echilibrul fluidelor intracelulare şi extracelulare. În plus,joacă un rol important în transmiterea impulsurilor electrice între nervi.

Pe de altă parte,dacă abuzezi de ea,vei reţine mai multă apă,ceea ce duce la o creştere a tensiunii arteriale,iar inima va fi forţată să depună un efort mai mare să pună în mişcare sângele în organism. Iată de ce e bine să cauţi substitute pentru sare!

Ştiai că…

…zilnic îţi este necesar între 3 şi 6 grame de sare,deci maximum o linguriţă? O bună parte o procuri din alimente care conţin sodiu în mod natural.

Condimente şi plante aromatice,esenţiale în bucate

Pentru a da gust preparatelor tale,mizează pe condimenteşi foloseşte-le cu moderaţie astfel:

-oregano la pizza,salate de roşii,grătar,preparate italiene

-rozmarin la tocăniţe,peşte,carne la tavă sau grătar

-busuioc la paste,omlete

-salvie la carne de porc,vânat

-anason la peşte şi la mâncărurile în stil mediteranean

-măghiran,tarhon,cimbru la carne de vită

-dafin la preparate cu legume,fripturi

-curry şi coriandru la carne de pui,dar şi de porc

-chimen la supe,fripturi,chiftele,plăcinte cu legume sau cu brânză

-ghimbir la salate,carne de vită şi de porc

-nucşoară la preparatele cu carne de pui şi în omlete

Atenţie!

Adaugă înainte de servire condimentele în mâncărurile cu timp de gătire prelungit şi la începutul preparării în cazul celor care se fac rapid. Nu uita să nu le laşi mult la fiert,pentru a-şi păstra aromele!

Sucul de lămâie şi oţetul alungă nevoia de sare

Gustul pe care-l conferă zeama de lămâie e cu adevărat extraordinar şi te face să uiţi că sarea lipseşte. Utilă când ţi-e poftă să mănânci peşte,ea schimbă gustul cărnii la grătar,dacă faci o marinadă dintr-un amestec de vin,condimente,oţet şi suc de lămâie. Un alt aliment acid,oţetul,e ideal în salate,marinatede peşte,la ciorbe,legume sotate.

Ardei iute şi usturoi,dacă adori gustul picant

Iuţeala ardeiului picant transformă orice preparat,chiar şi pe aceea cu carne afumată. Alătură câţiva ardei iuţi la ciorbe,mâncăruri sau puţină dulceaţă de ardei iuţi la fripturi şi nu vei avea nevoie de sare.

Când găteşti cu carne de pui sau de miel,înlocuieşte sarea cu usturoiul! Îl fierbi în coajă şi obţii un piure aromat,dar mai puţin picant şi agresiv decât usturoiul proaspăt zdrobit.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg