Ce n-ar trebui să speli niciodată cu detergent de vase. Pe aceste suprafeţe lasă urme greu de îndepărtat!

1 shutterstock 57254341 jpg jpeg

Detergentul pentru vase este o formă specială de săpun care conţine un amestec substanţe numite surfactanţi, concepute pentru a sparge tensiunea dintre solide şi care formează multă spumă. Amestecul special de substanţe din detegentul de vase îl face eficient în îndepărtarea grăsimilor, dar nu este indicată folosirea lui pe orice tip de suprafaţă.

Cu câţiva ani în urmă, unii detergenţi de vase conţineau şi fosfaţi care ajutau la curăţare, dar reprezentau un pericol pentru mediu. Fosfaţii pot ajunge în ape, unde favorizează dezvoltarea algelor care reduc nivelul de oxigen al apei. Astăzi, majoritatea detergenţilor de vase nu mai conţin fosfaţi, dar au triclosan, o substanţă antifungică şi antibacteriană, cu potenţial cancerigen. În general, detergentul pentru vase este unul dintre cele mai sigure dintre toate produsele de curăţare, dar poate să deterioreze unele suprafeţe.

Nu-l pune în maşina de spălat vase sau rufe

Detergentul de vase este extrem de spumos, de aceea, dacă îl pui în maşina de spălat vase, este foarte posibil s-o distrugă. Detergentul special pentru maşina de spălat vase are o formulă special concepută, care nu formează multă spumă şi clăteşte perfect vasele.

La fel ca la maşina de spălat vase, vei avea probleme dacă pui detergent de vase în maşina de spălat rufe. Nu se va putea descurca cu acest tip de detergent care face multă spumă şi va exploda. Mai multă spumă nu înseamnă haine mai curate.

Oglinzi sau ferestre

Produsul va elimina cu siguranţă murdăria de pe ferestre sau oglinzi, aşa cum se întâmplă şi cu ochelarii. Totuşi, va fi foarte greu să îndepărtezi dungile pe care le lasă în urmă după ce vei încerca să îndepărtezi detergentul. Dacă vrei să ai geamuri şi oglinzi perfect curate, foloseşte pur şi simplu soluţia specială de curăţat suprafeţe din sticlă.

Părul

Detergentul pentru vase este prea dur pentru păr şi-i va îndepărta toate uleiurile esenţiale. Aceste uleiuri naturale sunt esenţiale pentru un păr frumos şi sănătos. Acest produs îţi va usca excesiv scalpul care se va irita şi descoama. În plus, un ingredient al detergentului, laurilsulfatul de sodiu, poate declanşa o afecţiune a pielii numită dermatită.

Autoturismul

Deşi mulţi spun că soluţia pentru spălarea vaselor este o alternativă la aceea de spălat maşina, nu ar trebui s-o foloseşti. Substanţele chimice dure din săpunul pentru vase pot deteriora vopseaua. De asemenea, poate îndepărta ceara de protecţie. Odată ce se usucă, poate lăsa urme pe automobil, deoarece este un detergent dificil de îndepărtat.

Pardoselile din lemn

Folosirea detergentului de vase pe pardoselile din lemn de esenţă tare va conduce la zgârierea şi murdărirea acestora. Este mai bine să le aspiri sau să le mături mai întâi. Apoi, foloseşte un mop şi o soluţie de curăţare special concepută pentru acest tip de pardoseli. Dacă ai parchet laminat, urmează recomandările pentru curăţare oferite de producător. Cele mai multe sunt afectate de umiditatea excesivă.

Pe de altă parte, produsul poate fi foarte eficient pe alte tipuri de pardoseli, cum ar fi ceramică, linoleum sau vinil. Ai nevoie de 1-2 linguri de soluţie la o găleată cu apă. Podelele vor fi curate şi strălucitoare în cel mai scurt timp.

Multe pete de pe covoare pot fi îndepărtate cu o soluţie de săpun pentru vase. Amesteci o lingură de detergent pentru vase cu 2 căni cu apă caldă, apoi tamponezi pata cu o lavetă îmbibată în soluţia pregătită. Repeţi procedura până când pata este complet îndepărtată de pe covor, apoi clăteşti cu apă rece. Usuci zona cu o cârpă sau cu prosoape de hârtie.

Hainele din piele

Pielea este destul de delicată, iar substanţele chimice din detergentul de vase ar putea s-o distrugă. La fel ca pielea ta, articolele din piele au nevoie şi de o cremă hidratantă pentru a menţine materialul moale. Poţi folosi acest produs, diluat pentru a curăţa pantofii din piele, dar evită să-l foloseşti pe îmbrăcămintea din piele fină.

Atenţie!

Nu încerca să amesteci detergent de vase cu alte produse de curăţare, cum ar fi înălbitor sau amoniac. Reacţia dintre acestea eliberează substanţe toxice.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg