Chec cu ciuperci şi costiţă
Încearcă o reţetă inedită de chec, cu ciuperci şi costiţă, uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Ai nevoie de
400 g ciuperci
5 linguri făină
5 linguri iaurt
50 g măsline feliate
100 g caşcaval
4 ouă
2 linguri ulei
50 g costiţă afumată, fără os
sare
piper
Mod de preparare
Toci ciupercile şi le căleşti în ulei până când scade apa lăsată, apoi le dai deoparte. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare.
Amesteci gălbenuşurile cu iaurtul, adaugi făina, caşcavalul ras, ciupercile, costiţa afumată şi tăiată, sare şi piper, după gust. Încorporezi albuşurile şi omogenizezi cu mişcări uşoare. Torni compoziţia într-o tavă tapetată de chec şi ţii la cuptor până când se rumeneşte uşor checul.
1 tavă
Preparare 1 h
Dificultate medie
Sursa foto: dirtyanddelicious.blogspot.ro