Caracterizat prin centrul său verde şi textura moale, cremoasă, avocadoul este un aliment provenit din America Centrală, care a fost evaluat de secole pentru proprietăţile sale nutriţionale şi cosmetice multiple. Datorită cantităţii mari de acizi graşi esenţiali găsiţi atât în interiorul cât şi în exteriorul acestui fruct, există nenumărate remedii naturale uimitoare cu avocado.

Pe lângă faptul că oferă o aromă delicioasă mai multor reţete, avocado are efecte pozitive asupra sănătăţii cardiovasculare, cognitive şi metabolice. Cel mai important este faptul că poţi profita de fiecare parte a fructului, mai ales când îl foloseşti pentru a prepara remedii naturale.

Avocado este unul dintre cele mai populare alimente, fiind perfect pentru micul dejun, prânz si cină. Cu toţii ştim faptul că acesta nu rezistă mult timp dacă alegem să nu îl mâncam pe tot deodată.

Încearcă această reţetă de salată de pui cu avocado

Avocado se poate ţine în frigider până la doua săptămâni, dar întreg, nu tăiat. Dar ştii să îl depozitezi corect? Poţi beneficia de beneficiile sale mult timp, dacă ştii cum să îl păstrezi.

Dacă ai cumpărat un avocado necopt, poţi accelera procesul de coacere fără a deteriora pulpa. Tot ce trebuie să faci este să îl pui într-o pungă groasă din hârtie sau să-l înveleşti într-un ziar şi să-l laşi la temperatura camerei până când se coace.

Pentru a păstra o jumătate de avocado a frigider, este important să ţineţi sâmburele la locul lui, pentru a proteja miezul împotriva oxidării. Se stropeşte miezul cu zeama de lămâie şi se aşează într-un vas din sticlă sau plastic, închis ermetic.