În oricare din cazurile de mai sus,este absolut normal să ai atacuri de panică,dar pentru unii oameni anxietatea durează mai mult,se instalează în viaţa lor şi foarte greu reuşesc să scape de ea. Dacă faci parte din această categorie,citeşte mai jos cum poţiscăpa de depresia anxioasă.

1. Rezervă-ţi timp să te gândeşti la probleme

Poate că primul sfat nu ţi se pare extraordinar,dar,în cazul în care grijile te năpădesc,te poţi linişti singură,promiţându-ţi că te vei gândi la probleme în intervalul prestabilit. Până atunci te poţi ocupa de ceea ce ai de făcut sau te poţi orienta spre ceva drăguţ.

2. Acceptă-ţi anxietate

A accepta faptul că suferi de anxietate înseamnă în primul rând a recunoaşte că ai o problemă. În fond,şi asta este o stare de emoţie ca oricare alta. Nu trebuie să lupţi cu ea,nici să îţi placă,ci doar să accepţi faptul că ea este parte din existenţa ta în aceste momente. Îţi va fi mult mai uşor să îi faci faţă.

3. Întreabă-te dacă anxietatea ta chiar este legitimă

Un alt sfat utilpentru a face faţă anxietăţii este să te întrebi dacă gândurile tale anxioase sunt reale sau dacă nu cumva exagerezi. Dacă rămâi fără serviciu chiar nu vei mai găsi niciun alt loc de muncă? Dacă fiul tău a suferit o intervenţie chirurgicală,asta înseamnă că viitorul lui este complet compromis? Anxietatea te poate face să vezi lucrurile într-o lumină mult mai întunecată,decât sunt în realitate.

4. Găseşte activităţi care să te menţină ocupată

Pentru a nu lăsa emoţiile puternice să pună stăpânire pe tine trebuie să ai mintea şi mâinile ocupate tot timpul. Dacă stai pur şi simplu în pat,gândurile negative îţi vor ţine companie. Aşa că este timpul să scapi de ele!

5. Exerciţiile de respiraţie pot fi de mare ajutor

Un sfat bun pentru a înfrunta anxietatea,a te calma şi a reduce stresul  este acela de a te concentra asupra respiraţiei.Inspiră şi expiră adânc,controlat. Asta îţi va ţine mintea ocupată,iar tu vei reuşi să uiţi de tot ceea ce te deprima.