Nu există un ghid care să îţi spună exact ceea ce trebuie să faci pentru a-ţi creşte copilul fără greşeli,însă există câteva lucruri pe care trebuie să le eviţi. Potrivt yourfamily.com,acestea sunt câteva lucruri pe care nu trebuie să le faci când vine vorba despre copilul tău.

1. Oferă-i tot ce vrea,indiferent de cat îţi cere. Nu-i refuza nimic niciodata şi supraevaluează valoarea banilor.
2. Îmbracă-l doar în haine de frimă,indiferent de costul lor. Arată-i că aparenţele conteză cel mai mult.
3.Prioritează nevoile copilului în faţa celor ale soţului. Acordă-i atenţie deplină în absolut fiecare situaţie.
4. Abandonează orice altceva ai avea de făcut pentru mofturile copilului. Pleacă de la job dacă el îţi cere asta.
5. Planifică mesele în funcţie de ceea ce vrea el. Dacă vrei să mănânci altceva,găteşte-ţi propria masă după ce pregăteşti masa copilului.
6. Înscrie-l la câte activităţi extracurriculare îşi doreşte,chiar dacă asta presupune să renunţi la planurile tale.
7. Nu îl certa când cere atenţie sau când este obraznic. Fiecare trebuie să înveţe să se exprime în propriul mod.
8. Nu te îngrijora dacă este un bătăuş şi se ceartă cu ceilalţi copii. Viaţa nu este corectă. Măcar ştie să se impună de la o vârstă fragedă.
9. Când apare o neînţelegere cu profesorul,susţine-ţi mereu copilul. Nu te duce la întâlnirile cu profersorul pentru că acesta nu va dori altceva decât să-i rănească sentimentele copilului tău.
10. Nu îţi împărtăşi religia cu el. Lasă-l să decidă dacă are chef să asculte poveşti biblice sau să înveţe  rugăciuni. Doar nu vrei să ştie că există un Dumnezeu care controlează universul si determină care va fi eternitatea fiecăruia. Acest gând îţi poate descuraja copilul.