Serile de relaxare trebuie să fie plăcute, fie că alegem să le petrecem în casă, pe balcon, la terase sau în curte. Astfel, soluţiile care ţin ţânţarii la distanţă sunt necesare, însă este bine să căutăm unele prietenoase atât cu noi şi cu animelele de companie, cât şi cu mediul.

Din fericire, există şi metode pentru combaterea ţânţarilor chiar şi pentru spaţiile deschise cum ar fi balcoanele sau curţile, care nu conţin insecticide. Noi ne-am documentat şi am găsit pentru tine două modalităţi sigure şi la îndemână.

Capcanele electrice pentru ţânţari (distrugătoarele de insecte)

Cu capcanele electrice sau distrugătoarele de insecte rezolvi eficient problema ţânţarilor din balcon sau curte, sigur, fără substanţe chimice. Reprezintă soluţia modernă, simplă şi elegantă pentru a te relaxa în voie în aer liber, la tine acasă. De regulă, aceste capcane folosesc o lampă UV care atrage insectele în grătarul său încărcat electric. Ţânţarii cad într-o tavă detaşabilă care se curăţă foarte simplu. Este soluţia ideală, ecologică şi sigură pentru tine şi familia ta. Marele avantaj este acela că acest dispozitiv este foarte eficient şi elimină o mare varietate de insecte, nu doar ţânţarii. În plus, poate fi utilizat şi în interioare, fără niciun fel de problemă.

Plante, uleiuri esenţiale şi alte soluţii naturale

Există şi multe produse naturale eficiente în combaterea ţânţarilor. Poţi folosi diverse ierburi zdrobite, pe care le pui lângă casă şi în grădina ta, dar şi o serie de produse adiţionale pe care le iei de-a gata din magazin şi care îţi rezolvă problema.

O varietate de uleiuri esenţiale au reputaţia de a respinge ţânţarii. Un studiu recent confirmă faptul că uleiul de lavandă respinge ţânţarii şi poate fi utilizat aplicându-l pe scaune, masă sau alte obiecte de pe terasă sau balcon ori direct pe pervaz. De asemenea, poţi să aprinzi lumânări care conţin ulei de lavandă în spaţiul în care te relaxezi cu familia.

Eficiente sunt şi lumânările de citronelă (lemongrass). Şi uleiul de cocos combinat cu ulei de liliac indian (neem) respinge ţânţarii, dar doar dacă este aplicat direct pe piele.

O altă modalitate naturală şi destul de populară prin care poţi ţine ţânţarii la distanţă este să consumi usturoi. Nu este foarte clar de ce usturoiul face ca oamenii să fie mai puţin atractivi pentru ţânţari, dar există o serie de studii care au arătat că cei care îl consumă în cantităţi semnificative sunt mai puţin expuşi muşcăturilor de ţânţari. De altfel, usturoiul este folosit în mai multe tratamente comerciale împotriva acestor insecte.

FOTO: Pexels