Delicatese neobişnuite

1 83483 original jpg jpeg

Te-ai încumeta să mănânci carne de şarpe sau, poate, brânză cu viermi? Dacă pentru noi aceste specialităţi culinare sunt dezgustătoare, pentru alţii, sunt adevărate delicatese.;

Balut e un fel de mâncare foarte popular în Asia, în special în Filipine, China şi Cambogia - şi este un preparat doar pentru cei curajoşi. E un ou fertilizat de pui sau de raţă, care se mănâncă direct din coajă, cu tot cu embrionul dezvoltat în interior. După ce este fiert, se presară cu sare sau se mănâncă cu oţet. Poate părea ciudat, dar la gust seamănă cu o combinaţie între carne proaspătă cu gălbenuş.

image

Preparată din carne şi oase de reptilă şi fiartă timp de câteva ore, supa de şarpe este un deliciu în China şi Vietnam. Iar dacă mergi în Taiwan şi doreşti să guşti această delicatesă, ai toate şansele să asişti la procesul de preparare: comerciantul va ucide şarpele chiar în faţa ta, pentru a demonstra cât de proaspăt este produsul. Când este gătită, carnea are un gust asemănător celei de pui, doar că este puţin mai tare. Supa de şarpe este considerată o masă consistentă şi este adesea consumată în lunile mai reci.

image

Casu Marzu este un caşcaval din Sardinia (Italia) iar numele său se traduce prin „brânză putredă“. Sună tentant, nu-i aşa? Ei bine, această brânză devine pentru o perioadă de timp casa a mii de viermi. De fapt, aceştia sunt adăugaţi intenţionat în masa produsului lactat, pentru a spori nivelul de fermentare. Atenţie! Larvele pot face salturi de aproximativ 15 cm, de aceea persoanele care vor să încerce acest aliment sunt îndemnate să scape, mai întâi de toate, de viermişori – ceea ce este posibil prin congelare.

image

În Cambodgia, tarantula prajită este o delicatesă. Aceşti păianjeni au fost mai întâi consumaţi de locuitorii care sufereau de foame în timpul regimului Khmerilor Roşii, apoi preparatul a cunoscut o neaşteptată notorietate. Paianjenii sunt prăjiţi în ulei şi sunt condimentaţi cu usturoi, sare şi piper. Se spune că tarantulele sunt crocante la exterior şi moi în interior, iar la gust seamănă cu carnea de crab.

image


Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg