„Depresia afectează doar starea de spirit‟. Cele mai întâlnite mituri despre această afecţiune

1 depresie jpg jpeg

Depresia este o afecţiune reală, care afectează tot mai multe persoane. De-a lungul timpului, s-au creat o mulţime de controverse în jurul acestui subiect, des dezbătut în spaţiile publice. Iată câteva dintre cele mai întâlnite credinţe despre această afecţiune!

Mulţi oameni presupun că depresia vine la pachet cu simptome evidente, cum ar fi tristeţea profundă sau nevoia de retragere din viaţa socială. Deşi acestea pot fi semne ale depresiei, nu este mereu valabil ca toate persoanele care se confruntă cu această afecţiune să le aibă. La adulţi, cei care sunt mai puţin confortabili să îşi exprime emoţiile, semnele depresive sunt mai greu de intuit. Iată şi alte mituri despre această afecţiune!

Mit: „Toată lumea devine uneori deprimată‟

Multe persoane spun că „se simt deprimate‟, dar depresia este mai mult decât un simplu moment de tristeţe. Depresia este un diagnostic pe care nu toată lumea îl experimentează. Tristeţea este o emoţie care vine şi pleacă, pe când depresia este constantă şi durează mai mult timp, adesea o lună sau chiar mai mult. De asemenea, depresia vine la pachet cu o mulţime de simptome, printre care: lipsă de interes pentru activităţile care îţi făceau plăcere, lipsă de poftă de mâncare, oboseală sau stimă de sine scăzută.

Mit: „Depresia se declanşează din cauza gândurilor triste‟

Moartea unei persoane dragi sau încheierea unei relaţii ar putea creşte riscul de depresie, dar depresia nu este întotdeauna cauzată de un incident negativ. Ea poate fi provocată şi de evenimente inexplicabile, cum ar fi cele de deznădejde sau cele de frică. Ele pot apărea brusc şi inexplicabil, chiar şi când lucrurile din viaţa ta par să meargă bine.

Mit: „Depresia afectează doar starea de spirit‟

Depresia nu afectează doar starea de spirit, ea diminuează energia şi poate perturba somnul. De asemenea, o serie de simptome fizice au fost asociate cu depresia, precum: urticarie, migrene, probleme respiratorii sau probleme gastrointestinale. Se pare că există o legătură strânsă între inflamaţii, boli autoimune şi depresie. Un studiu danez a constatat că pacienţii cu o boală autoimună au şanse cu 45% mai mari să sufere de depresie şi invers. 

Mit: „Depresia este greu de tratat‟

Cu ajutorul specialiştilor, depresia poate fi una dintre cele mai simple boli de tratat. Asta pentru că acest subiect a fost foarte bine cercetat. Cu ajutorul terapiei şi tratamentului medicamentos prescris de către specialist s-a constat că până la 70% dintre persoanele cu depresie majoră pot prezenta îmbunătăţiri considerabile. Important este acceptarea ajutorului: „cu cât tratamentul începe mai devreme, cu atât este mai eficient‟, potrivit National Institute of Mental Health.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg