Aratinga Soarelui

Denumirea acestor papagali vine de la coloritul penajului care este de un galben strălucitor. Dacă le este acordată atenţia cuvenită,papagalii Aratinga Soarelui se ataşează uşor de stăpâni. Uneori,însă,pot fi agresivi cu străinii. Media de viaţă a acestor păsări este de 25-30 de ani. Pentru a creşte sănătos,alimentaţia lor trebuie să se bazeze pe fructe,nuci şi seminţe. Ca orice pasăre,papagalii Aratinga Soarelui au nevoie de spaţiu pentru a se mişca în voie. Aşadar,alege o colivie care să aibă cel puţin dimensiunile de 20x20x 24 cm.

Eclectus

Prietenoşi şi inteligenţi,papagalii Eclectus au nevoie de companie pentru că altfel se simt singuri. De aceea,se adaptează foarte bine alături de alte păsări,însă uneori pot deveni geloşi. Masculul are un penaj de culoarea verdelui smarald şi ciocul galben-portocaliu. Femela se deosebeşte prin nuanţe de roşu,pete pe piept,coadă şi cioc negru. În ceea ce priveşte hrana,papagalii Eclectus au un sistem digestiv diferit de celelalte specii. Ei au nevoie de o dietă bogată în fibre – fructe,legume şi carbohidraţi – paste fierte. Seminţele trebuie oferite cu moderaţie acestor papagali. Mâncarea care conţine coloranţi artificiali le-ar putea afecta culoarea penajului. Fiind considerate păsări active,papagalii Eclectus au nevoie de spaţiu suficient pentru a zbura în voie. Ei pot trăi până la 30 sau chiar 50 de ani.

Ara stacojiu

Extrem de inteligente,aceste păsări au nevoie permanentă de socializare. Cel mai bine este să le pui în colivie tot felul de jucării pentru a nu se plictisi când rămân singure. De altfel,papagalii Ara stacojii au nevoie de multă atenţie,deoarece pot deveni gălăgioşi sau chiar agresivi.Fiind papagali mari,ei au nevoie de mult spaţiu pentru a se simţi confortabil. În fiecare zi,lasă-i liberi cel puţin 2 ore pentru a zbura în voie. Dacă sunt îngrijiţi corect,pot trăi chiar şi peste 80 de ani.

Cacadu

Papagalii Cacadu se deosebesc prin culoarea roz pe care o au pe abdomen şi pe cap. Iubesc companiapăsări şi sunt sensibili atunci când sunt lăsaţi singuri. De asemenea,papagalii Cacadu sunt predispuşi să ia mult în greutate. De aceea,asigură-te că le oferi mâncare sănătoasă,adică o cantitate moderată de seminţe şi porţii zilnice de fructe şi legume. În plus,lasă-i liberi 4-6 ore pe zi pentru a se menţine în formă. Papagalii Cacadu au o durată de viaţă de aproximativ 70 de ani.

Zambila sau Ara hiacint

Denumiţi şi „giganţii blânzi“,papagalii Zambila se evidenţiază prin penajul albastru şi petele luminoase de galben din jurul ochilor şi al ciocului. În funcţie de modul de îngrijire,această specie poate trăi până la 60 de ani. Pentru aceasta,are nevoie de o dietă bogată în multe fructe,legume şi nuci. Deoarece au o anvergură a aripilor de aproximativ 4 m,papagalii Zambila necesită o colivie mare,dar şi 2 ore pe zi pentru a zbura liberi. Fiind extrem de jucăuşe,aceste păsări adoră să ronţăie,de aceea,oferă-le bucăţi de lemn,dar şi multă atenţie.