Cui nu-i place crema de cacao? Unde mai pui că vei avea un desert 2 în 1: o cremă pufoasă şi dulce, combinată cu bezelele uşor crocante. Perfect de făcut într-o zi de weekend! Tot ce ai nevoie sunt următoarele ingrediente şi un timp de preparare de 40 de minute. 

Ingrediente

Pentru bezele:

  • 6 albuşuri
  • 420 g zahăr
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Pentru cremă:

  • 6 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 3 linguri apă sau lapte
  • 50 g cacao
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 400 g unt

Mod de preparare 

Baţi albuşurile spumă tare. Adaugi zahărul şi zeama de lămâie şi continui să baţi până când se topeşte zahărul. Aşezi vasul pe baie de aburi şi baţi încă 10 minute. La final, spuma trebuie să se desprindă de pe tel. Tapetezi o tavă. Cu ajutorul unui poş, formezi bezelele în tavă şi le introduci în cuptor, o jumătate de oră, cu uşa cuptorului deschisă pe jumătate. După circa 15 minute de coacere, întorci tava.

Laşi bezelele la răcit şi uscat peste noapte. Pentru cremă, freci gălbenuşurile cu zahărul, diluezi cu apă sau lapte şi le aşezi pe baie de aburi, amestecând continuu cu telul, 10 minute. Dai vasul deoparte, adaugi cacaua cernută şi zahărul vanilat. Mixezi până obţii o compoziţie omogenă, apoi o răceşti brusc, pe un vas cu apă rece. Încorporezi untul moale. Pui crema într-un poş cu ajutorul căruia uneşti bezelele două câte două.

FOTO Shutterstock.com