Vatra Dornei

Deşi pentru cei din partea sudică a ţării destinaţia este cam departe de casă,peisajul bucovineanmerită efortul de te deplasa câteva sute de kilometri în plus. Suprenumită Perla Bucovinei,staţiunea aflată la 800 de metri altitudine este destinaţia ideală pentru iubitorii de sporturi de iarnă,dar şi pentru familişti şi conservatori-iubitori de tradiţii autohtone. Pentru cei mai în vârstă,există posibilitatea de a face tratamente balneare pentru diverse afecţiuni. Cei care merg să se relaxeze cu juniorii la munte pot opta pentru pârnia dedicată săniilor sau pot merge în zona pentru schiori. Dacă timpul îţi permite,poţi face un pelerinaj şi la mănăstirile din zonă:Putna,Suceviţa,Moldoviţa sau Humor.

Borşa

Situată în zona Maramureşului,într-un colţ de Rai,Borşa este un loc liniştit,recomandat pentru cei care vor să se reculeagă după o perioadă lungă de stres. Staţiunea este îndrăgită de turişti de toate vârstele:cei în vârstă pot face tratamente balneare,în timp ce pasionaţii de schi se bucură de pârtii cu grade variate de dificultate. Pârtiile sunt deservite de teleschi şi de telescaun. În cazul în care timpul şi dispoziţia îţi permit,poţi vizita Cascada Cailor,care are cea mai înaltă cădere de apă din ţară (90 de metri),Cimitirul Vesel din Săpânţa sau mănăstirile din zonă.

Arieseni

Localizată în Ţara Moţilor,la altitudinea de 950 m,Arieseni este una dintre zonele desprinse din basm,unde aproape jumătate de an este zăpadă. Zona este apreciată de turiştii de toate vârstele,dispunând de două pârtii,de aproximativ 1 kilometru lungime,ambele dotate cu instalaţii de teleschi. Dar,pentru că am vorbit mai mult despre pasionaţii de schi,trebuie menţionat că în Arieseni există posibilităţi şi pentru cei cara preferă snowboardingul,sania sau ATV-ul. În zonă există şi alte atracţii turistice precum:Peştera Urşilor,Gheţarul de la Scărişoara sau Muntele Găina.