Dischetele au revenit la modă. Cei fascinaţi de muzică obscură şi de case de discuri "specializate" care au lansat albume în acest format le caută. Creşterea vânzărilor este semnificativă procentual. Au fost vândute 170 de floppy în 2018, potrivit discogs.com.

Dischetele au revenit la modă în 2019

Cei care le cumpără sunt tineri care nu au experimentat niciodată acest format de stocare a informaţiilor. Aceştia laudă dischetele floppy. Au devenit un element cool pentru hipsteri, cum probabil v-aţi dat deja seama. Muzica promovată pe dischete este vapourwave.

Conform revistei Rolling Stone, un tânăr din Constanţa se laudă că a dat lovitura cu dischete reciclate. Acesta le vinde pe o platformă online şi susţine că dischetele au căutare. Aşa o dischetă floppy a ajuns să valoreze mai mult decât o casetă audio.

Caseta audio este un format vintage de stocare a muzicii. Toată lumea le cunoaşte, mai putin generaţia tânără. Casetele audio revin şi ele, spectaculos, din urmă. Cel mai probabil pentru că nu ai reclamă pe ele cum ai pe toate reţelele de muzică online.

Sursa: rollingstone.com