Ingrediente pentru dovlecei umpluţi 

3 dovlecei verzi, 2-3 linguri ulei de măsline, 1 ceapă
2 linguri unt, 1 căţel de usturoi, 1 ardei gras, 1 legătură pătrunjel
2 roşii, 300 g carne tocată, după preferinţă, 150 g caşcaval, sare
piper, boia dulce

Cum prepari dovlecei umpluţi la cuptor

Taie dovleceii pe jumătate şi rade miezul cu o lingură. Păstrează-l pentru umplutură. Ca să stea drept pe farfurie, descojeşte puţin dovleceii pe partea opusă. Aranjează-i într-o tavă în care ai aşternut hârtie de copt şi presară puţină sare. Toacă miezul rămas şi pune-l deoparte într-un bol. Căleşte în ulei ceapa tocată fin. Când devine sticloasă, adaugă untul şi usturoiul pisat.
 
După ce untul s-a topit, pune miezul de dovlecei, ardeiul gras şi roşiile tăiate cubuleţe. Lasă să fiarbă sub capac 5 minute, amestecând treptat. Adaugă apoi carnea tocată şi presară sare, piper şi boia dulce, după gust. Lasă pe foc până când carnea este aproape fiartă. La final, adaugă pătrunjel proaspăt tocat fin. Umple jumătăţile de dovlecei cu amestecul de carne şi legume. Presară caşcaval ras şi pune tava în cuptor, la 180 °C, pentru 20-30 de minute.