Combate răceala

Dacă ai gâtul iritat,ai tuse uscatăsau îţi curge nasul,cea mai bună soluţie este să consumi miere cu ghimbir. Pentru prepararea remediului,ai nevoie de o ceaşcă cu miere încălzită şi o lingură de rădăcină de ghimbir mărunţită. Amestecul poate fi consumat ca atare sau se poate adăuga în ceaiuri.

Previne apariţia cancerului

Când sunt consumate împreună,mierea şi ghimbirul au un alt beneficiu important asupra corpului-previn apariţiatumorilor canceroase,deoarece produc enzime antioxidante care protejează celulele corpului.

Reduce simptomele astmului

Dacă adaugi compoziţiei miere-ghimbir şi puţin praf de piper negru,poţi folosi acest remediu ca un medicament antiinflamator ce reduce simptomele astmului-relaxează plămânii şi reduce tensiunea de la nivelul sistemului respirator declanşată de această problemă de sănătate.

Vindecă indigestiile

Ghimbirul are proprietăţi antioxidante şi digestive,în timp ce mierea creşte puterea corpului de a face faţă virusurilor,chiar şi a celor care afectează digestia.  Dacă iei în fiecare zi o linguriţă de ghimbir în combinaţie cu miere,poţi scăpa definitiv de problemele digestive.