Conform specialistului, în următoarele două săptămâni, riscurile sunt mari. Cei care nu se adaptează bine la trecerea la ora de vară pot face accidente. Partea bună e că psihicul şi fizicul nostru se vor adapta uşor la noua oră.
 

Efectele psihice ale trecerii la ora de vară

 
„Deşi cu toţii ştim că există o adaptabiliate din punct de vedere fizic şi psihic, sunt foarte multe probleme care pot să apară, pentru că fiecare are un ritm al activităţilor, a tot ce face într-o zi.
 
Diminuarea somnului cu o oră, sunt foarte multe studii efectuate şi cercetării la diferite universităţi, care atestă faptul că starea de oboseală, eliminarea acestei ore de somn ridică pragul de stres al fiecăruia. Există persoane care simt o stare de iritabilitate mult mai mare, o stare de nervozitate, această stare de oboseală care nu este deloc trăită sau plăcut resimţită de aproape nimeni.
 
Există şi un risc al acidentelor, în prima şi a două săptămâna, de muncă, un risc mai mare al accientelor de circulaţie, toate confirmă, studiile făcut de cercetători de la universităţi diferite, din această eliminare acestei ore, din această trecere.
 
Ea nu are atât de multe, nu se găsesc efectele benefice, cel puţin din punct de vedere medical deşi sunt şi păreri de cealaltă parte care susţin adaptabilitatea”, explică Mihaela Săhlean, psiholog, conform digi24.ro.
 

Recomandări pentru trecerea la ora de vară

 
„Recomandările care se fac în general pentru această trecere se fac în general înainte de a da ora şi anume şi a ne trezi cu câte 10-15 minute mai devreme în fiecare zi . Altele ar fi cât cât mai mult contact cu natură, aerul, sportul. Organismul nostru, psihicul nostru să se adapteze mult mai uşor”, menţionează  Mihaela Săhlean.
 

Renunţarea la ora de vară?

 
„Din punctul meu de vedere, ar fi rămânere la ora de iarnă. Ideea de a trece de la o oră la altă nu mi se pare deloc rezonabilă. Ideea de a rămâne la ora de iarnă, din punctul meu de vedere, mi se pare o varianta mai bună”, spune  Mihaela Săhlean, psiholog.