Campania are 14 episoade zilnice, iar fiecare construcţie creată din florile care dau nume românilor încearcă să înfrumuseţeze Bucureştiul sau să transmită mesaje sociale puternice.

„Florile sunt inspiraţia, motorul, sensul, obiectivul si terapia vieţii mele şi probabil al tuturor floriştilor din lume. Ziua Florilor este o sărbătoare foarte importantă pe care ne-am dorit să o celebrăm din dragoste pentru ele, pentru sărbătoriţii zilei şi pentru toţi cei care iubesc normalitatea şi frumosul. De obicei, în contrucţiile florale complexe se folosesc mai multe tipuri de flori. În #manifestul nostru #floripentruflori, ne-am propus să oferim rolul unic, puternic şi principal, în fiecare zi, uneia dintre florile care şi-au împrumutat numele şi farmecul oamenilor şi să dăm un mesaj social sau urban care să aducă zâmbete‟, îşi explică Nicu Bocancea demersul metaforic.

Bucureştiul, pregătit de sărbătoare

O inimă uriaşă, aşezată pe un trotuar de pe un bulevard central, formată din zeci de căni în care au fost plantate NARCISE a fost menită să oprească oamenii din fugal or zilnică, o elegantă CAMELIE, alături de bobocul ei, a fost aşezată pe marginea lacului din Grădina Botanică pentru a sublinia unicitatea, puterea şi frumuseţea fiecărei persoane, un scaun banal a fost îmbrăcat în sute de MARGARETE şi aşezat în centrul Bucureştiului pentru a invita oamenii să-şi ia răgazul zilnic pentru a aprecia frumuseţea lumii. Delicatele flori de SÂNZIENE au fost împletite în multe coroniţe prinse de crengile desfrunzite ale unui copac din centrul Bucureştiului pentru a invita oamenii la magie şi vis, un buchet suav de ROZE şi-a găsit culcuşul în sufletul şi în coşul de la bicicleta unei fete grăbite, iar 500 de fire de HORTENSIA, aşezate într-o construcţie uriaşă pe o motoclicletă au oferit o inspiraţie despre cum se poate duce acasă la iubită sau soţie un adevărat cavaler. Nicu Bocancea a dus, în ziua sfântă de duminică, în liniştea curţii Mănăstirii Stavropoleus un aranjament din ANEMONE albe care să spună prin frumuseţea lor poveşti despre pace şi Înviere, iar un cerc uriaş de 2 m diametru creat din CRENGUŢE de pomi fructiferi sălbatici şi-a oglindit promisiunea roadelor, prinsă de un pod, în lacul din Parcul Bordei. Un candelabru urban creat din VIOLETE în eprubete sau o umbrelă din CRINI atârnată în faţa unui bloc din Centrul Vechi al Bucureştiului sau o mână de flori de JASMIN aşezate pe un pat de vegetaţie, toate au implorat soarele sa apară pe cer în această primăvară capricioasă, ca să întâmpine cum se cuvine Sărbătoarea de Florii.

„În orice fel ne-am uita la ele, florile sunt superbe, însă în plus faţă de frumuseţea lor, au parcă o putere a lor şi doar a lor şi o voce care, de multe ori, spune mai multe decât graiul omenesc. Fac parcă lumea mai bună, atrag priviri şi atenţia, semnalează nereguli, reacţionează la energia negativă sau apasătoare din jur, aduc zâmbete şi mesaje de mulţumire sau iubire oamenilor. Au o viaţă care atrage o plajă infinită de trăiri, aşa că eu îmi doresc să le ofer câte o scenă pentru fiecare misiune pe care o au pe Pamant‟, mărturiseşte Nicu Bocancea, pasionat de ele de mic, de când a copilărit în magazinul de flori al părinţilor săi care au o poveste de 50 de ani în istoria florilor din România. 

Manifestul floral urban pentru normalitate şi frumos dedicat Zilei Florilor se derulează zilnic, până pe 25 aprilie, de Florii.