Minunatele beneficii ale boabelor de muştar

1 74316 original jpg jpeg

Bobiţele de muştar alb, care asezonează atât de savuros carnea de vită, şi care dau un gust excelent marinatelor, fac deliciul gospodinelor de mai bine de 3000 de ani.

 Vedetă în bucătărie de 3 000 de ani 

Acum 3 milenii,muştarul era cultivat,cu sârg,în China. Graţie împăratului Carol cel Mare al Franţei,boabele albe ajung şi în grădinile mânăstirilor din jurul Parisului. De aici,până la muştarul de Dijon,nu mai era decât un pas...

Savoarea lor e nepreţuită în bucătăria internaţională. În afară de condiment în sosuri şi tocăniţe,sunt folosite pentru a „îndulci” anumite preparate acide,şi au şi efect conservant. Sunt benefice pentru sănătate:triptofanul,considerat „aminoacidul fericirii”,se găseşte în cantităţi importante în seminţele de muştar.

Marii bucătari au un truc,pentru a „scoate” ce e mai bun din seminţele cu pricina:le prăjesc,pe sec,în tigaie,timp de câteva zeci de secunde,înainte de a adăuga carnea,legumele şi alte ingrediente de bază.

Medicament contra balonărilor

Mult timp,boabele de muştar au fost prescrise drept medicament,pentru a alina durerile de stomac,indigestiile,balonările,constipaţiile... şi se mai spunea că sunt un tratament excelent împotriva paraliziei.

Treptat,„doftorii” au renunţat să le mai prescrie,mai ales că,în cantităţi mari,puteau provoca intoxicaţie la bolnavii mai sensibili.

Medicina naturistă de azi continuă să laude virtuţile micilor seminţe,care pot fi utilizate sub formă de făină,ulei sau suc.

Excelent remediu în caz de gripă

În uz extern,sub formă de cataplasme,bobiţele de muştar sunt un excelent remediu în stările gripale:pot descongestiona căile respiratorii în caz de bronşită,alină durerile reumatismale,fac să dispară vânătăile,alungă febra,şi au efect revulsiv (provoacă o iritaţie locală a pielii,cu rol de a stimula sistemul nervos sau pentru a face să înceteze o stare inflamatorie).

Înainte de a pune cataplasmele cu făină de muştar,obligatoriu trebuie aplicat pe piele un strat de cremă grasă (vaselină). Cataplasmele nu se utilizează la copiii sub 10 ani sau la persoanele cu piele sensibilă.

Cataplasme cu muştar

Ai nevoie de:

-făină de muştar

-apă caldă

-un tifon mare sau o şosetă curată

Preparare:răşneşte 3 linguri de boabe de muştar,apoi amestecă progresiv cu apă,ca să obţii o pastă groasă. Pune pasta în tifon sau în şosetă (ca într-un săculeţ,pe care-l legi bine la gât) şi aplică pe zona bolnavă. Acoperă cataplasma cu fulare groase din lână,lasă să acţioneze timp de jumătate de oră – o oră (cât poţi să suporţi).

Citeşte şi:

Ce nu ştiai despre miopie

Limbajul trupului îţi spune de ce boli suferi



Recente

Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg