Tot ce trebuie să ştim despre toxiinfecţii

1 73985 original jpg jpeg

Vara este sezonul când cazurile de toxiinfecţii alimentare sunt tot mai des întâlnite. Iată tot ce trebuie să ştii despre această boală şi despre opţiunile de tratament.

Toxiinfecţia e o afecţiune digestivă acută determinată de consumul unor alimente care conţin bacterii. Cei mai frecvenţi germeni responsabili de toxiinfecţia alimentară sunt Salmonella şi Stafilococul auriu.Zilele toride sunt un factor care favorizează înmulţirea germenilor,de aceea vara sunt mai multe cazuri de îmbolnăvire. Primele semne apar între 2 şi 48 ore de la consumul alimentelor contaminate. Poţi avea o stare generală de rău,greaţă,vărsături,dureri abdominale,dureri de cap,febră,diaree.Nu lua antivomitiveDacă infecţia nu este gravă,boala trece în 2-3 zile. În formele severe,la care bătrânii şi copiii sunt mai expuşi,poate surveni chiar decesul. De aceea,la primele semne ale îmbolnăvirii,trebuie consultat un medic.

Citeşte continuarea articolului pe CLICK SANATATE



Recente

femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg