Tot ce trebuie să ştim despre toxiinfecţii
Vara este sezonul când cazurile de toxiinfecţii alimentare sunt tot mai des întâlnite. Iată tot ce trebuie să ştii despre această boală şi despre opţiunile de tratament.
Toxiinfecţia e o afecţiune digestivă acută determinată de consumul unor alimente care conţin bacterii. Cei mai frecvenţi germeni responsabili de toxiinfecţia alimentară sunt Salmonella şi Stafilococul auriu.Zilele toride sunt un factor care favorizează înmulţirea germenilor,de aceea vara sunt mai multe cazuri de îmbolnăvire. Primele semne apar între 2 şi 48 ore de la consumul alimentelor contaminate. Poţi avea o stare generală de rău,greaţă,vărsături,dureri abdominale,dureri de cap,febră,diaree.Nu lua antivomitiveDacă infecţia nu este gravă,boala trece în 2-3 zile. În formele severe,la care bătrânii şi copiii sunt mai expuşi,poate surveni chiar decesul. De aceea,la primele semne ale îmbolnăvirii,trebuie consultat un medic.