Soluţii alternative care combat transpiraţia excesivă. Piatra de alaun, printre ele

1 shutterstock 1432572848 jpg jpeg

În sezonul estival, transpiraţia în exces poate deveni o problemă. Este bine să ştii că poţi încerca şi câteva soluţii ntaurale pentru a ameliora problema.

Transpiraţia este un proces natural necesar pentru reglarea temperaturii corporale. Mirosul neplăcut al acesteia este dat de contactul transpiraţiei cu bacteriile aflate pe piele. Antiperspirantele, recomandate în combaterea transpiraţiei, blochează canalele prin care circulă sudoarea. Însă tot mai multe studii au arătat că aluminiul şi parabenii din produsele antiperpsirante cresc riscul apariţiei unor dezechilibre în organism. Poţi miza pe alternative naturale, fără efecte secundare, cum sunt cele ce urmează!

Piatra de alaun

Mineral cu proprietăţi deodorizante, piatra de alaun are acţiune astringentă şi antibacteriană şi poate fi folosită pentru reglarea transpiraţiei. Alege varianta naturală (potasium alaun), nu pe cea sintetică (amonium alun). Piatra se foloseşte fie după duş, pe pielea umedă, fie piatra se umezeşte şi se aplică pe pielea uscată. Poţi găsi piatra de alaun în magazinele cu produse naturiste.

Oţetul de mere

Un truc uşor de pus în aplicare este tamponarea subraţului cu o dischetă demachiantă înmuiată în oţet de mere. Remediul este de ajutor pentru normalizarea pH-ului axilar. Pentru un efect mai pronunţat, lasă la fiecare subsuoară discheta cu oţet timp de 10 de minute, după care clăteşti cu apă.

Pudra de talc

Această pudră are capacitatea de a absorbi mirosurile neplăcute date de transpiraţie. Acţionează ca un astringent şi protejează pielea şi de iritaţiile care pot să apară în urma transpiraţiei excesive. Presară pudră de talc pentru bebeluşi la subraţ, pe pielea uscată.

Salvia

Această plantă şi-a demonstrat eficienţa în combaterea excesului de transpiraţie. Ceaiul de salvie poate reduce la jumătate transpiraţia excesivă. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de plantă uscată la o cană cu apă şi se lasă la infuzat 10 minute. Se consumă cu înghiţituri mici, pe parcursul zilei. De asemenea, infuzia de salvie se poate folosi şi extern: se aplică la subraţ cu ajutorul unor dischete.



Recente

Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg