Există multe utilizări pentru miere,fiind cu adevărat un dar de la albine. În plus,recent,mierea de Manuka a fost etichetată ca un super aliment. Aceasta este derivată din nectarul recoltat de albinele care se hrănesc din copacii Manuka (Leptospermum scoparium),care cresc aproape exclusiv în regiunea Eastern Cape din Noua Zeelandă.

Beneficii pentru sănătate

Mierea colectată de la aceşti copaci conţine un set unic de proprietăţi antibacteriene,antivirale,anti-inflamatorii,anti-fungice,antiseptice,digestive şi antioxidante,fiind un remediu natural folosit în primul rând de către nativii maori din Noua Zeelandă,care au considerat-o a fi un medicament natural. Ei au fost cei care au evaluat beneficiile sale medicinale pentru tratarea gripei,a febrei,răcelii,bolilor de piele şi ulcerelor.

Întrebuinţările mierii de Manuka

Deşi aceasta tinde să fie mai scumpă,se crede că este mult mai bună decât mierea obişnuită. Potrivit medicilor,conţinutul ridicat de zahăr din mierea de albine creează un mediu fără apă,în care bacteriile nu sunt în măsură să supravieţuiască. De asemenea,datorită prezenţei unei enzime numite glucoză,este acid,ceea ce adaugă proprietăţi antibacteriene unice,scrie The Telegraph.

În plus,mai multe studii publicate atât în ​​revista Food Chemistry,cât şi în revista Immunopharmacology and Imunotoxicologie,mierea de Manuka este bogată în proteine ​​noi,cunoscute sub numele de arabinogalactani,care ajută activitatea sistemului imunitar şi eliberarea de citokine anti-inflamatorii,atunci când este folosit ca cicatrizant.

În plus,pe lângă faptul că are proprietăţi deosebite pentru vindecare,care nu pot fi găsite în alte tipuri de miere,de multe ori aceasta are un efect mai bun chiar şi decât medicamentele convenţionale.

Minunatul medicament natural poate fi utilizat în tratare răcelei şi gripei,a diareei,a gastritei,a arsurilor,a ulcerelor,a bolilor de ochi şi de gât şi la protejarea tractului gastrointestinal.

Cum acţionează mierea de Manuka?

Aceasta acţionează ca un agent anti-inflamator. De asemenea,stimulează creşterea de noi ţesuturi capilare de sânge şi a aportului de substanţe nutritive,sporind regenerarea de noi celule ale pielii.