Pe TikTok a apărut o modă – aceea de a-ţi îndesa câte un căţel de usturoi în fiecare nară pentru a beneficia direct de toate proprietăţile antibiotice ale acestuia şi-a scăpa cât mai repede de acest simptom enervant al răcelii. Conform celor relatate de Prevention, adepţii noii mode online susţin că gestul este pe cât de amuzant, pe atât de eficient când vine vorba despre un nas congestionat.

Filmuleţele postate de diverşi „curajoşi” nu sunt deloc plăcute, având în vedere că, atunci când persoanele respective, scot căţeii de usturoi din nas, iese şi un mucus deloc plăcut la vedere. Cei care au încercat susţin că, după 15 minute de stat cu usturoiul în nări, situaţia este mult mai bună pentru ei, având în vedere decongestionarea sinusurilor.

Bun, dar ce spun specialiştii despre această practică?

Cei de la Health au declarat că medicii specializaţi în probleme ale nasului şi-ale sinusurilor sunt de părere că îndesarea usturoiului în nas nu are deloc efectele sperate de unii. În plus, nu e în regulă să-ţi blochezi complet nasul. „Nu există beneficii ale acestei proceduri, nu te scapă de congestia nazală”, spune lucrurilor pe nume ORL-istul Michael Benninger, de la o clinică din Cleveland.