Ai nevoie de

5 dovlecei

2 cepe

1 ardei gras

150 g orez

2 morcovi

3 linguri ulei

300 g ciuperci

sare

piper

mărar

Preparare

Speli orezul şi-l fierbi în apă până se înmoaie bobul. Încingi uleiul în tigaie şi căleşti cepele tocate până când devin uşor sticloase. Adaugi ciupercile tăiate şi morcovii tocaţi. După 5-6 minute,pui ardeiul gras tăiat şi ţii pe foc până când se înmoaie legumele. Condimentezi cu sare şi piper după gust,apoi dai deoparte şi laşi la răcorit. Amesteci orezul cu legumele şi adaugi mărar tocat.

Speli dovleceii,le îndepărtezi capetele şi-i tai jumătăţi. Scobeşti o parte din miez şi umpli dovleceii cu orez. Îi aşezi într-o tavă,torni o cană de apă şi-i dai la cuptor până când se înmoaie.