Ingrediente

  • 300 g carne de pui fiartă sau friptură rece
  • 1 conservă de ciuperci feliate (cca. 300 g) sau 500 g ciuperci proaspete
  • 1-2 castraveţi muraţi
  • 1 ardei roşu gras California sau kapia
  • 1 ceapă mică tocată (roşie, albă sau 2 fire de ceapă verde) sau 2 căţei de usturoi
  • o mâna de verdeaţă: mărar şi pătrunjel
  • sare, piper negru proaspăt măcinat

Pentru maioneză aveţi nevoie de: 1 gălbenuş proaspăt, 1 linguriţă muştar, 80 ml ulei, sare. În maioneză puteţi adăuga şi puţin iaurt grecesc. 

Mod de preparare salata de pui cu maioneză şi ciuperci

Carnea se taie în cubuleţe mici de cca. 1 cm. Puteţi folosi carne de pui fiartă înainte sau friptura ce v-a rămas. Se taie ceapa şi verdeţurile, iar ciupercile se scurg bine. Dacă doriţi, puteţi înlocui ceapa cu 1-2 căţei de usturoi. Se taie apoi castraveţii muraţi şi ardeiul roşu. Amesteacaţi toate ingredientele într-un castron încăpător, peste care adăugaţi maioneza. Asta este tot. Poftă bună! 

Ideal este să pregătiţi această salată cu aproximativ şase ore înainte de a o consuma, pentru ca aromele să se "împrietenească". 

 

Sursa: delicatesa.ro