Frumuseţea asiaticelor până nu demult părea un mit, însă treptat a dezvăluit unul câte unul din secretele lor astfel încât să se poată bucura toată lumea de o viaţă sănătoasă într-un corp sănătos.

Primul aspect de care ţin cont este acela că nu trebuie să te chinui cu reguli drastice şi mai mult de atât, nu trebuie să trăim pentru a mânca. O greşeală pe care o mare majoritate a oamenilor o fac. 

Starea de bine de care trebuie să te bucuri pe tot parcursul zilei este cea mai bună sursă de energie, astfel că o masă mult prea copioasă sau excesul de băuturi nu va face decât să îţi consume din energia şi starea ta bună de spirit. 

Deci fără reguli, mai ales culinare şi mai multă atenţie îndreptată către nevoile organismului tău. 

Ai grijă la greutatea corporală 

Unul din cele mai sănătoase aspecte atunci când vine vorba de longevitate este controlul greutăţii corporale. Iar în meniul asiaticilor niciodată nu se sare peste micul dejun, cel mai adesea acesta fiind compus dintr-un pahar de lapte, un ceai, un suc de portocale la care adaugă o linguriţă de ulei de măsline, acesta din urmă fiind ingredientul principal pentru menţinerea arterelor în stare perfectă de funcţionare.

Kilogramele în plus îţi vor modifica din toate punctele de vedere stilul de viaţă deoarece anumite activităţi simple precum încheiatul la şireturi poate deveni o corvoadă iar activitatea cardiacă va fi vizibil afectată.

Niciodată nu fac rabat de la cele 3 mese principale a zilei, de fiecare dată împărţind mâncarea astfel încât a mânca devine o artă şi nu un viciu. 

Carnea slabă nu se regăseşte decât de vreo două ori în dieta lor, pe parcursul unei săptămâni, în rest baza este formată din peşte şi orez. 

Află ce trucuri japoneze te ajută să ai o viaţă cât mai lungă pe clicksanatate.ro.

Sursa foto: floraisabelle.com.