Mai întâi ocupă-te de zona biroului,unde începi cu mouse-ul de la computer şi apoi cu tastatura. Treci apoi la telecomandă şi ajungi până la calorifere şi jaluzele. O să vezi cât de simplu poţi îndepărta murdăria din căminul tău!

Am ales suprafeţele pe care le utilizăm în mod frecvent,dar la care nu ne gândim des să le curăţăm. Însă acestea acumulează praf,bacterii şi alergenicare ne pot îmbolnăvi serios. Nu-ţi trebuie cine ştie ce produse dezinfectante scumpe,ci doar mănuşi de protecţie şi câteva trucuri de curăţenie,care să-ţi facă munca mai uşoară.

Trucuri ca să faci curăţenie ca un profesionist

Telecomanda

Crezi sau nu,telecomanda are pe suprafaţa ei mai mulţi germeni decât orice alt obiect din casă,inclusiv decât cutia cu şerveţele sau hârtia igienică din baie. Cercetătorii de la Şcoala Medicală din cadrul Universităţii din Virginia,SUA,au descoperit că 30% din telecomenzile testate au prezentat virusuri care declanşează viroze. De aceea,este indicat,dacă nu obligatoriu,să igienizezi periodic acest obiect. Poţi folosi un spray oarecare cu alcool,pentru a dezinfecta locurile dificile dintre butoane,şi o cârpă de bumbac,pentru a o şterge şi usca.

Jaluzelele

Jaluzelele orizontale sunt fabricate din tot felul de materiale,aluminiu,PVC,bambus. Aşa că înainte să te apuci de curăţenie,trebuie să ţii cont de materialul din care sunt făcute acestea. Indicat este să foloseşti o cârpă moale cu care să ştergi depunerile de praf. Asta dacă este vorba despre o curăţenie de întreţinere. Altfel,înmoaie o bucată de bumbac în apă caldă,ca să poţi îndepărta praful static,apoi curăţa jaluzelele cu un produs spumant şi le ştergi cu o cârpă umedă. Sau poţi amesteca o parte apă şi o parte oţet de mere,din care faci o soluţie eficientă pentru îndepărtarea murdăriei de pe jaluzele.

Aşa cureţi tastatura

După ce au studiat şi această problemă,cercetătorii au ajuns la concluzia că o tastatură poate fi şi de cinci ori mai murdară decât vasul de toaletă. Asta pentru că nu prea o curăţăm,nu? Închide PC-ul,scutură uşor tastatura şi cu o periuţă curăţă spaţiile dintre taste. Apoi umezeşte un beţişor de urechi în alcool sanitar şi şterge cu el spaţiile periate. Ar fi bine să repeţi figura o dată pe lună.

5 ponturi pentru o curăţenie rapidă

Caloriferul

Dacă ai calorifere din fontă,e posibil să-ţi fie mai greu să cureţi spaţiul dintre elemenţi. Mai întâi trebuie să îndepărtezi praful cu un aspirator,apoi să ştergi fiecare zonă dintre elemenţii caloriferului cu o cârpă înmuiată în soluţie dezinfectantă obişnuită. Foloseşte mănuşi menajere şi bucăţi de bumbac udate,ca să ştergi bine caloriferul.

Mouse-ul

Un alt obiect de care nu ne ocupăm este mouse-ul. O dată pe lună şi acesta trebuie curăţat. Foloseşte discuri demachiante sau beţişoare de urechi îmbibate cu spirt şi curăţă cu grijă suprafaţa mouse-ului. Atenţie să nu intre fire textile în zona cu undă infraroşie!