Ce este

 

Spasmul hohotului de plâns presupune oprirea respiraţiei bebeluşului pentru aproximativ 30 de secunde,după o criză de plâns care depăşeşete 20 de minute. Copilul nu mai respiră,începe să se albăstrească şi adesea îşi pierde cunoştinţa din cauza deficitului de oxigen. Este important ca aceste crize să fie evitate.

 

 

De ce apare

 

Cauzele exacte ale fenomenuluinu sunt bine cunoscute. Lacrimile nestăvilite ale puiului tău pot fi declanşate de nenumărate cauze:oboseala,durerea,dorinţa de a avea o jucărie anume – în general,orice emoţii puternice pot să-l perturbe. Uneori,spasmul hohotului de plâns este un simptom al răsfăţului.

 

 

Cum reacţionezi

 

Când puiul tău plânge,vorbeşte-i liniştit,ferm,ca unui om mare,încercând să-l calmezi. Oferă-i de fiecare dată o alternativă care să-i distragă atenţia de la obiectul dorit sau de la sursa emoţiei. Cu timpul,îl vei învăţa să-şi exteriorizeze accesele de furie sau emoţiile prin cuvinte.  Dacă totuşi spasmul se produce,cu oprirea respiraţiei,ia copilulîn braţe şi du-l spre o sursă de aer. Întinde-l pe o parte,verifică să aibe căile respiratorii libere. De obicei,crizele trec fără complicaţii. Dar,dacă se repetă,consultă un pediatru.