Ingrediente

  • 350 g ardei roşii mari
  • 2 morcovi
  • 1 bucăţică ţelină
  • 2 căţei usturoi
  • 1 ceapă medie 
  • 1/2 legătură pătrunjel 
  • sare 
  • piper 
  • 2 frunze dafin 
  • 2 linguri ulei 
  • crutoane, pentru decor 

Mod de preparare 

Coace ardeii pe grătar, cuptor sau flacăra directa a aragazului, apoi curăţă-i de coajă cât de bine poţi. Îndepărtează şi seminţele şi apoi mărunţeşte-i pe toţi. Căleşte ceapa şi morcovii, ţelina şi usturoiul, toate tăiate în bucăţi potrivite, într-un pic de ulei. 

Adaugă foile de dafin, sarea, piperul şi toarnă apa, apoi aşteaptă să fiarbă. Când a început să clocotească, dă focul mic şi pune capacul. Scoate legumele şi pasează-le cu un blender, adăugând din zeama în care s-au fiert puţin câte puţin, până ce supa ajunge la consistenţa pe care o vrei. Serveşte cu crutoane. 

FOTO Shutterstock.com