Ai simţit luni dimineaţă,când ajungi la birou,un aer închis? Dacă în încăpere este multă aparatură,iar ferestrele sunt aproape inaccesibile,ţi-ar prinde bine un umidificator de cameră care să-ţi ionizeze aerul. Un aer ionizat îţi dă o stare de bine,aprope la fel de bună ca o plimbare în aer liber.

Personalizează-ţi biroul

Nu poţi schimba nici locul şi nici biroul,dar poţi să pui sub ochii tăi ceva ce-ţi aminteşte de familie sau de pasiunile tale:o fotografie cu cei dragi,o cană-cadou de la prietena ta,o amintire din luna de miere. Însă ai grijă să nu cazi în extrema cealaltă. Nu-ţi umple biroul cu fotografii şi tot soiul de bibelouri. Trebuie să rămână spaţiu şi pentru dosare.

Fă puţină mişcare

Ca la şcoală! După câteva ore de muncă fă o pauză de 10 minute. Ieşi afară şi plimbă-te agale pe strada unde e firma. Fără să fumezi şi fără să te gândeşti la ce ai de rezolvat. În pauza aceasta mică îţi odihneşti creierul şi ochii şi-ţi relaxezi coloana vertebrală. Dacă nu poţi ieşi din clădire,fă câţiva paşi pe hol. Tot ce trebuie este să te ridici de pe scaun şi să faci un pic de mişcare.

Evită snacks-urile

Sau mai bine spus,ai grijă ce gustări iei între mese. Nu ronţăi la nimereală sticksuri,pufuleţi,biscuiţi sau bomboane de ciocolată cu speranţa că te vei simţi mai plină de energie sau nu-ţi va mai fi foame. Alege mai bine gustări care chiar îţi dau energie:fructe uscate,batoane cu cereale,portocale,banane. Acestea îţi dau o stare de bine pe termen lung,îţi ajută creierul şi nu-ţi afectează silueta.

Selectează temperatura potrivită

Iarna e prea cald in birou,iar vara este prea frrig… Aceste schimbări nu sunt benefice pentru organism. De aceea,este bine să alegi o temperatură potrivită,astfel încât vara să nu umbli cu şalul după tine,iar iarna să nu mai ştii cu ce te îmbraci. În general temperatura cu care corpul se simte cel mai bine este 21-22 grade,şi iarna,şi vara. Dacă nu ai cum să faci acest lucru,alege haine în material naturale.

Câteva plante de interior

Pune câteva plante pe birou. Acestea nu au doar un rol decorativ,ci reglează calitatea aerului. Ele absorb dioxidul de carbon din aer,degajă oxigen şi umidifică aerul. În plus,sunt un adevărat „aspirator” pentru praf şi substanţe nocive. Cele mai eficiente sunt ficusul şi cactusul.

Fă curat pe birou

Cu cât biroul tău va fi mai curat,cu atât vei avea mai mult aer. Nu lăsa să crească teancurile de la stânga şi dreapta computerului tău până nu-ţi mai vezi colegii. Arhiva e făcută să stocheze aceste dosare,de aceea e cazul să le aranjezi unde trebuie. La fel şi agrafele,pixurile,creioanele şi alte mărunţişuri pot încăpea într-un sertar. Un birou liber te ajută să te organizezi mai bine.