Pielea copilului prematur este mai subţire decât cea a unui copil născut la termen. Cadrul medical trebuie să aleagă scutece care să protejeze pielea delicată a copiilor născuţi înainte de vreme.

Scutecul trebuie conceput pentru a crea un microclimat care să menţină o hidratare optimă,adecvată pielii unui copil prematur.

Trebuie de asemenea avut în vedere faptul că urina activează o serie de enzime ce se găsesc în fecale,generând un efect negativ asupra pielii copilului.

De aceea,scutecul trebuie să fie în măsură să facă faţă în mod eficient acestor nevoi fiziologice,mai ales în cazul pielii sensibile a prematurului,reducând totodată contactul acesteia cu factorii iritanţi conţinuţi de urină şi fecale", afirmă Roxana Rusu Puşcă, medic pediatru (foto medalion).

 

Recent, a fost lansat un scutec de mărimea 0, care ţine cont de nevoile speciale ale pielii copiilor care la naştere au avut greutăţi mici. Pampers Premium Care, căci despre el este vorba, este recomandat de Societatea Română de Pediatrie şi oferă o protecţie de 5 stele pielii şi de acum are grijă şi de pielea fragilă a bebeluşilor prematuri.

Creat ca urmare a sugestiilor primite din partea părinţilor şi dezvoltat în colaborare cu personal pediatric,noul Pampers Premium Care este disponibil în varianta cu indicator de umezeală pentru mărimile 0-3.

El îşi schimbă culoarea din galben în albastru atunci când intră în contact cu umezeala din interiorul scutecului,reprezentând un instrument folositor pentru toate mămicile,ajuntându-le pe acestea să ştie care este cel mai bun moment pentru a schimba scutecul celui mic.

Extrapont

Folosirea scutecelor Pampers Premium Care alături de şerveţele umede Pampers Sensitive ajută mamele să le ofere copilaşilor protecţia şi îngrijirea pielii de care ei au nevoie. Şerveţelele sunt testate dermatologic,fiind dovedită blândeţea lor asupra pielii bebeluşilor,inclusiv asupra celei fragile a micuţilor născuţi prematur.