1.La Palma, cea mai lungă tiroliană din România

Tiroliana ,,La Palma” se află în comuna Suceviţa, judeţul Suceava. Instalaţia are o lungime de 1,1 kilometri şi o diferenţă de nivel de circa 100 de metri. Viteza cu care coboară un om poate ajunge chiar şi la 100 km/h. Preţul unei călătorii este de 35 de lei. A fost inaugurată în 2018, fiind cea mai spectaculoasă tiroliană din Romania si Europa Centrală. Locaţia în sine este o atracţie, pentru că la punctul de plecare se află o terasă panoramică de unde vezi toată frumuseţea Bucovinei. De asemenea, pe terasă se poate servi masa. 

 

2. Bungee jumping Cheile Râşnoavei: sărituri în gol de la 140 de metri

La Cheile Râşnoavei găseşti mai multe activităţi extreme. Una dintre cele mai solicitate este instalaţia de bungee jumping aflată la 140 de metri înălţime, fiind una dintre cele mai înalte din Europa. Costul unei sărituri este de 100 de euro. Trebuie să faci o rezervare cu cateva zile inainte. De asemenea, să plăteşti unui avans de 100 de lei, diferenţa fiind achitaă înainte de salt. Trebuie să porţi îmbrăcăminte lejeră, iar încălţămintea trebuie să fie scurtă, să nu acopere gleznele. De asemenea, trebuie să prezinţi un act de identitate. Greutatea maximă admisă este 95 kg. La cheile râşnoavei  poţi găsi şi cea mai înaltă tiroliană din România, care are 140 m înălţime şi aproximativ 150 metri lungime. Dacă vrei să simţi un gol în stomac când vezi în jos prăpastie, trebuie să scoţi din buzunar 70 de lei.

Vezi cum decurge întreaga pregătire: 

3.Rafting pe râul Jiu

În România poţi practica rafting pe mai multe râuri, însă patru dintre ele sunt considerate cele mai bune pentru acest sport: Olt, Jiu, Bistrita şi Buzău.Dacă îţi doreşti o exprerienţă cu adevărat extremă, alege defileul Jiului. Cel mai bun sector pentru rafting, deşi dificil, este porţiunea de 12 kilometri aflată între Livezeni şi Bumbeşti Jiu (munţii Vâlcan şi Parâng). Vara este perioada în care apele Jiului sunt mai liniştite. Cei care practică raftingul sunt de părere că Valea Jiului este cea mai spectaculoasă zonă din Romania, din acest punct de vedere. Debitul râului este mare din primăvara. Costul unei asemenea aventuri ajunge până la 200 de euro/persoana, pentru un pachet de 3 zile/2 nopţi în Livezeni-Bumbeşti Jiu.

4. Baia de Fier, hamace suspendate la 200 de metri altitudine

Te-ai risca să te legeni într-un hamac deasupra unei prăpastii? Într-o zonă pitorească de la Baia de Fier, în apropiere de Peştera Muierilor, amatorii de senzaţii tari se caţăra pe stânci, apoi îşi prind hamacele de cabluri şi le poziţionează la mijloc, între stânci.

5. SKIGYIMES,  Primul bob pe şine din România

Complexul  SKIGYIMES este situat în valea Ghimeşului pe drumul naţional DN12A care leagă Miercurea -Ciuc cu Comăneşti, în apropierea raul Trotuş. De la Braşov, parcurci o distanţă de aproximativ 2 ore. Pista de bob functionează in fiecare zi între orele: 09:00 - 21:00. Limita de greutate pe un bob este de 150 de kg. Iar preţul este de 12 lei/tura pentru copii sub 14 ani şi 15 lei/tura pentru adult. Vezi cum decurge traseul aici.

6. Zbor cu parapanta de la Crucea Caraiman, Bucegi

Dacă vei zbura de aici, cu siguranţă nu vei uita prea curând! Încearcă o experienţă unică în care vei pluti peste prăpăstii şi păduri, la 2000 de metri înălţime. Peisajul îţi taie respiraţia. Pentru asta, trebuie să urci cu telecabina din Buşteni, apoi să zbori  cu parapanta tandem , după care aterizezi pe Valea Prahovei. Cele mai potrivite luni pentru acest sport sunt octombrie şi noiembrie, când vântul este potrivit pentru aterizare. Pentru o asemenea experienţă trebuie să plăteşti până la 500 de lei, efectuând rezervarea din timp.

 

7. Wakeboard sau ski-nautic pe Lacul Snagov

Vrei să plonjezi pe apă cu o viteză ameţitoare? Încearcă un curs de iniţiere în wakeboard. Pe lacul Snagov, pre exemplu, o sesiune se întinde pe o distanţă de a3 km şi durează între 8 şi 12 minute, în funcţie de abilităţile fiecăruia. Preţul se ridică la 200 de lei.

 

Mai citeşte şi: 5 lucruri pe care tehnologia nu le poate face în locul părinţilor

Sursa foto: Instagram