1. Reparaţi un fermoar rupt pe o parte

Repararea unui fermoar care a ieşit de pe o parte a 'pistei' este foarte uşoară. Tot ce vă trebuie este o foarfecă, un ac şi aţă. Deplasaţi trenuleţul spre partea de jos; faceţi o tăietură mică între 2 dinţi ai fermoarului de pe partea opusă; glisaţi cursorul în a doua parte şi mutaţi-l drept; faceţi câteva cusături chiar deasupra tăieturii, astfel încât trenuleţul să nu ajungă la ea. 

2. Mirosuri puternice

Vodka este foarte bună pentru îndepărtarea mirosurilor puternice din hainele dvs. preferate. Se toarnă vodca într-o sticlă de pulverizare; luaţi obiectul pe care trebuie să îl curăţaţi; pulverizaţi cu vodla, dar nu-l umezi prea mult; aşteptaţi până când vodca se evaporă. Un sfat: nu dilua vodca, foloseşte-o ca atare.

3. Pete de mucegai pe cizme din piele

Aveţi nevoie de o periuţă de dinţi moale sau un burete, de apă şi de oţet. Se îndepărtează praful de mucegaiul vizibil; înmuiaţi buretele sau periuţa de dinţi în amestecul egal de oţet şi apă; ştergeţi cu uşurinţă zonele afectate; uscaţi pantofii sub soare. Mucegaiul poate dăuna sănătăţii dvs. Utilizarea unei măşti de praf ar putea fi o idee bună.

4. Faceţi pantofii din piele strălucitori, din nou!

Puteţi face pantofii din piele strălucitori şi ca noi cu detergent pentru geamuri, 2 bucăţi de pânză moale şi o periuţă de dinţi moale, veche.

Daţi cârpa cu detergent pentru geamuri; curăţaţi orice murdărie de pe pantofi; utilizaţi periuţa de dinţi în jurul cusăturilor sau accesoriilor pe care nu le puteţi atinge cu cârpa; cu o altă cârpă uscată ştergeţi detergentul pentru geamuri şi murdăria de pe pantofi; repetaţi dacă este necesar.

Fiţi conştienţi că pielea poate fi deteriorată de la detergentul pentru geamuri. Încercaţi produsul mai întâi pe partea interioară a pantofului.

5. Reparaţi sârma ieşită din sutien

Pentru a fixa sârma ieşită din sutienul dvs. aveţi nevoie de o bucată de plasture, lipici şi foarfece. Împingeţi sârma înapoi în carcasă; taie o mică bucată de plasture, adaugă lipici şi pune-l peste gaură; apăsaţi tare cu degetele.

este atât de uşor! Căldura degetelor dvs. va face lipiciul să se lipească de ţesătură.

6. Îndepărtaţi vopseaua veche de pe haine

Tot ce îţi trebuie este fixativ de păr şi o perie rigidă. Pune fixativ de păr pe pata de vopsea până când pare umedă complet; aşteptaţi câteva minute; periaţi-o cu peria rigidă sau folosiţi un prosop; veţi vedea cum vopseaua începe să se îndepărteze; odată ce aproape toată vopseaua a dispărut, spălaţi haina. Acest lucru va înlătura restul vopselei.

7. Reparaţi găurile din haine tricotate

Aveţi nevoie de un ac şi un fir de culoare potrivită. Începeţi pe partea găurită a elementului; apucaţi o buclă cu acul; apucaţi o buclă pe partea opusă a găurii şi aduceţi cele două laturi împreună; continuaţi să mergeţi dintr-o parte în alta până când acoperiţi întreaga gaură.

8. Cum să reparaţi un fermoar care nu rămâne închis

În cazul în care fermoarul nu are dinţi lipsă, problema este cel mai probabil la trenuleţ. Se lărgeşte cu timpul şi poate ajunge la stadiul în care nu mai poate îmbina dinţii de fermoar. Veţi avea nevoie de cleşte şi de un prosop de hârtie.

Deplasaţi trenuleţul în poziţia cea mai îndepărtată; mişcaţi ambele părţi ale fermoarului în măsura în care vă permite;

acoperiţi trenuleţul cu un prosop de hârtie pentru a preveni deteriorarea; strângeţi uşor trenuleţul cu cleştii, nu utilizaţi prea multă presiune deoarece este foarte uşor să îl stricaţi; verificaţi dacă uneşte ambele părţi ale fermoarului şi repetaţi dacă este necesar.

9. Îndepărtaţi petele de rugină de haine

Dacă aveţi rugină pe hainele dvs., este posibil să o îndepărtaţi cu oţet şi sare albă sau cu suc de lămâie.

Se amestecă o cantitate egală de sare şi oţet alb sau suc de lamaie. Aşezaţi amestecul direct pe pete; aşteptaţi 30 de minute; puneţi-l la soare până când pata începe să se estompeze; se spală ca de obicei.

Petele pot fi foarte încăpăţânate şi este posibil să repetaţi acest lucru de câteva ori. Dacă după repetarea acestui truc puteţi vedea încă urme de rugină, puneţi produsul cu amestecul peste apă clocotită pentru a accelera procesul înainte de îl plasa în lumina soarelui.

10. Scoateţi cerneala sau petele de marker permanent

Acetona este cel mai bun solvent pentru a scăpa de urmele de la un stilou sau un marker. Unele ţesături se pot deteriora din acetonă, aşa că mai întâi încercaţi-o undeva, pe un colţ. Dacă acetona nu poate fi utilizată, înlocuiţi-o cu spirt, alcool medicinal sau alcol utilitar. Nu este la fel de eficient, aşa că ar putea fi necesar să faceţi mai multe aplicări.

Udaţi pata cu apă; aşezaţi-o pe un prosop vechi, pe o suprafaţă tare; aplicaţi acetonă sau un alt solvent pe pete, utilizând o sticlă cu pulverizator; prosopul va absorbi o parte din cerneală; clătiţi materialul; repetaţi paşii după cum este necesar pentru ca cerneala să fie complet îndepărtată.

Sursa: brightside.me