4 legume sănătoase care îţi pot face rău

1 80846 original jpg jpeg

O dietă bogată în legume te poate ajuta să reduci riscul apariţiei cancerului, îţi protejează organele interne şi îţi întăreşte sistemul imunitar. Cu toate astea, în anumite condiţii, unele legume îţi pot face mai mult rău decât bine. Află care sunt acestea!

Roşiile pot provoca arsuri la stomac

O substanţă din roşii poate cauza reflux de acid şi arsuri. Persoanele cu tulburări digestive ar trebui să evite roşiile o perioadă pentru a observa dacă leguma este sau nu cauza principală a disconfortului. În plus, roşiile produc şi o reacţie fizică stranie. Consumate în cantităţi mari, acestea dau pielii o nuanţă portocalie, datorită compuşilor. Însă nuanţa portocalie a pielii ca urmare a consumului de roşii apare numai când se consumă aproximativ doi litri de suc de roşii în fiecare zi, pentru o lungă perioadă de timp.

Sfecla, contraindicată dacă ai pietre la rinichi

Pacienţilor cu probleme renale şi celor cu risc ridicat de a face pietre la rinichi li se recomandă chiar să ocolească sucul de sfeclă roşie. Potrivit cercetătorilor, oxalaţii conţinuţi de sfeclă ar constitui materia primă din care se formează calculii renali.

Evită sparanghelul dacă suferi de gută

Deşi, în general, toate legumele sunt bune şi sănătoase, pentru cei care au gută, unele ar trebui evitate deoarece conţin cantităţi mari de purine. E vorba, printre altele, de sparanghel, spanac, conopidă, mazăre şi ciuperci. Sparangelul este probabil cea mai ciudată legumă, consumul acestuia având ca rezultat schimbarea mirosului urinei. La 15 minute după ce se consumă sparanghel, urina capătă un miros neplăcut, din cauza mercaptanului, o substanţă organică ce are un miros urât.

Castraveţii pot da reacţii adverse

Te-ai întrebat vreodată de ce castraveţii au gust amar? Gustul specific se datorează cucurbitacinei, o substanţă cu efect toxic în concentraţii mari. În general, cu cât un castravete este mai amar, cu atât mai puţin trebuie să mănânci din el. Cea mai mare concentraţie de cucurbitacină se întâlneşte în dreptul codiţei şi în coajă, aşa că poţi preveni eventualele reacţii toxice înlăturând mai multă pulpă imediat de sub coajă.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg