Cremă cu protecţie solară

Deşi par eficiente în prevenirea arsurilor cauzate de soare, cremele cu factor de protecţie nu sunt indicate pentru bebeluşi deoarece conţin o serie de chimicale care pot afecta pielea copilului. Mai mult, unele dintre ele cauzează, în timp, alergii şi sensibilitate a pielii. Dacă îţi expui copilul la soare timp îndelungat, protejează-l prin îmbrăcăminte adecvată, care blochează ultravioletele. De asemenea, cu cât copilul e mai mic, cu atât mai mult riscă să facă insolaţie mai repede. Înlocuieşte crema de protecţie solară cu câteva picături de ulei de măsline, pe care să i le aplici pe zone restrânse.

Gel de duş parfumat

Dacă nu este realizată cu atenţie, o simplă baie le poate pune pielea în pericol celor mici. De aceea, e important să ştii ce produse să foloseşti. Evită, pe cât posibil, gelurile de duş parfumate, care conţin parfumuri sintetice, coloranţi, parabeni şi sulfaţi ce pot irita pielea copilului. Cu cât sunt mai puţini aditivii din produs, cu atât există mai puţine şanse de iritare. Şi nimeni nu îşi doreşte să îndepărteze uleiurile natural existente în ţesuturi. Indicat este să cauţi produse pe bază de extract de ovăz sau unt de cocos, fără parfum, care sunt mai blânde cu pielea bebeluşului tău.

Loţiune de corp

Dacă eşti adepta loţiunilor de corp cu miros plăcut asta nu înseamnă că şi copilul tău le va tolera. Majoritatea bebeluşilor fac erupţii cutanate, motiv pentru care trebuie să ai mare grijă de pielea lui. Aditivii din loţiuni declanşează alergii şi eczeme, aşa că ai mare grijă ce şi cum foloseşti pe micuţ. Alege produsele speciale pentru copii, care nu au parfum şi pe care pielea juniorului tău le tolerează.

Ulei esenţial

Foarte populare în rândul adulţilor, uleiurile esenţiale cu diferite arome au efect relaxant asupra corpului. Totuşi, acestea nu ar trebui folosite pe pielea unui copil deoarece conţin arome mult prea puternice şi sunt potential iritante. Poate ţi se pare benefic să pui câteva picături de ulei de lavandă în timp ce îi faci baie micuţului, însă trebuie să ştii că aceste uleiuri îi pot afecta nu numai pielea, ci şi ochii, urechile, nascul şi chiar gura.

Sursă foto: www.dermstore.com