1. În primul rând,este foarte important să ştii exact de ce bani dispui în această perioadă,dar şi cheltuielile pe care le ai de făcut. Numai aşa vei putea să te încadrezi în buget şi să nu cheltui mai mult decât îţi poţi permite în mod real.

2. Concret,ar trebui să-ţi  faci un plan pentru cumpărarea cadourilor-să scrii pe hârtie pentru cine trebuie să cumperi cadoul şi care este suma maximă pe care eşti dispus să o plăteşti. Astfel eviţi să cumperi spontan şi să cheltui mult mai mult decât ai disponibil.

3. Următorul punct pe agendă ar fi vacanţa. Dacă ţi-ai planificat din timp vacanţa la ski sau petrecerea de Revelion,foarte bine! Asta înseamnă că ai şi obţinut nişte discounturi speciale pentru early booking. Dacă însă nu ai planuri,fii foarte atentă la oferte-e foarte posibil ca în ultimul moment să plăteşti foarte mult,doar ca să nu stai acasă de Revelion. Planificarea e,aşadar,încă o dată cuvântul cheie.

4. Apoi,nu uita că şi timpul înseamnă bani. Perioada Sărbătorilor înseamnă însă şi multe de făcut într-un timp foarte scurt. „În această perioadă,orice minut câştigat înseamnă timp în plus pentru cei dragi. Dacă,o dată cu cumpărăturile de Crăciun,alegeţi să vă plătiţi rapid şi facturile în acelaşi magazin,prin terminalele PayPoint,economisiţi timp preţios.”,sfătuiesc specialiştii PayPoint România. În timpul economisit cu plata facturilor poţi găti chiar tu fursecuri de Crăciun pe care să le împarţi cu cei dragi! Ei se vor bucura foarte mult,iar tu vei cheltui mai puţini bani.

Aşadar..cine spunea că nu poţi cheltui inteligent chiar şi în perioada Sărbătorilor?