1. Boli indicate de buze - Alergie

Sensibilitatea şi roşeaţa buzelor,mai ales pe margini indică o reacţie alergică. De vină poate fi utilizarea unor produse care nu-ţi fac bine,cum ar fi o pastă de dinţi sau un ruj pe care le foloseşti pentru prima dată. Soluţia e simplă. Odată ce ai aflat cauza,renunţă la produsul care ţi-a declanşat alergia.

Un alt simptom al unei alergii este umflarea buzelor. Acesta se poate asocia şi cu senzaţie de arsură a buzelor sau de mâncărime pe piele,cu umflarea limbii. Sunt semne alarmante care ar trebui să de convingă că ai nevoie urgentă de un medic,fiind vorba despre o reacţie alergică severă cauzată de ceva ce ai mâncat sau de o substanţă cu care ai intrat în contact şi la care eşti alergică fără să fi ştiut până acum.

2. Anemie

Pe lista cu boli indicate de buze trebuie trecută şi anemia. Paloarea buzelor este cel mai bun indicator al unei afecţiuni ca anemia. Şi lipsa de vitamina D este o cauză posibilă. Rezervă puţin timp pentru o plimbare scurtă în aer liber,mai ales în zilele însorite! În general paloarea pielii este semn al unei carenţe minerale sau vitaminice,prin urmare,adresează-te medicului de familie pentru a afla care sunt suplimentele alimentarede care ai nevoie.

3. Boli indicate de buze - Afecţiuni ale ficatului

Fumatul poate duce la apariţia decolorării buzelor,dar în cele mai multe cazuri în spatele acestui simptom discret se poate ascunde o boală de ficat. Dacă apar şi alte semne,iar decolorarea nu dispare este nevoie să faci o vizită medicului tău de familie ca să-ţi indice analizele medicale necesare pentru verificarea stării tale de sănătate.

4. Deshidratare

Dacă ai buzele uscate şi crăpate,în loc să aplici încă un strat de balsam de buze,bea un pahar cu apă. Evită să-ţi umezeşti buzele des şi dacă le simţi la fel de uscate şi în caz că bei destule lichide zilnic,continuă să le îngrijeşti prin metode de exfoliereşi prin hidratare.

5. Boli indicate de buze - Herpes

Cauzate de virusul herpetic,leziunile sau inflamaţia apărute pe suprafaţa buzelor sunt anunţate de furnicături. Atunci e momentul să ceri sfatul medicului pentru a ţi se prescrie un medicament pentru tratarea herpesului. Reţine că printre factorii declanşatori se numără şi expunerea la soare. Chiar dacă este iarnă,nu renunţa să foloseşti un balsam de buze cu protecţie solară.