Ce aspiraţii aveţi

Ce-ai zice dacă v-aş propune să vă notaţi fiecare pe o foaie de hârtie visurile personale.

După ce aţi completat-o,încercaţi să ghiciţi ce a scris pe foaie celălalt,apoi confruntaţi listele. Vei fi surprinsă să afli ce şi-a dorit de mic:să urce pe cel mai înalt munte sau să înveţe o limbă străină.

Pare un joc de copii,dar aşa poţi afla dorinţele secrete,pe care în vârtejul vieţii cotidiene nu are nici curajul şi nici timpul să ţi le împărtăşească.

Povestiţi-vă amintirile la o cafea

Amintirile sunt o cale minunată de a te apropia de soţul tău,dar multe cupluri nu povestesc despre anii adolescenţei sau ai tinereţii din teama de a nu descoperi ceva care să le afecteze dragostea.

Aşa că în fiecare zi staţi la o ceaşcă de cafea aromată şi povestiţi-vă amintirile,fie ele amuzante,jenante sau triste.

Aceste momente vă vor apropia şi vă vor face să descoperiţi cât de diferiţi eraţi înainte de a vă cunoaşte.

Alegeţi-vă un nou hobby

Nu v-aţi găsit încă o pasiune comună? Nu e târziu să încercaţi acum. Asta poate fi calea care să vă apropie şi să vă determine să vă petreceţi mai mult timp împreună.

Este important să nu vă consideraţi incapabili să faceţi anumite lucruri. Puteţi învăţa să mergeţi cu bicicleta,să luaţi lecţii de dans,să vă definitivaţi studiile sau orice altceva.

Experimentând alături de partenerul de viaţă,ai ocazia să-l vezi într-o lumină nouă,să-i descoperi calităţi pe care nu le bănuiai.

În plus,veţi avea sentimentul unic că sunteţi făcuţi unul pentru celălalt,că vă potriviţi în tot ce faceţi.

Petreceţi mai mult timp împreună

Îţi aminteşti,desigur,de vremurile când nu eraţi căsătoriţi şi eraţi tot timpul împreună:mergeaţi la film,vorbeaţi despre orice vă trecea prin minte,învăţaţi pentru examene şi câte şi mai câte.

Odată căsătoriţi,viaţa reală şi grijile de tot felul v-au cuprins şi nu mai aveţi timp de „copilării”.

Daţi-vă întâlnire în locul în care v-aţi cunoscut,ieşiţi la un film romantic,faceţi o plimbare la ceas de seară şi vă veţi aminti cât de mult vă iubiţi.

Fiţi cei mai buni prieteni

Chiar dacă sună ca un clişeu,soţul tău ar trebui să-ţi fie cel mai bun prieten. Aşa că vorbeşte deschis cu el întotdeauna despre tot ce te frământă.

Cum crezi că te-ar putea ajuta fără să fii sinceră cu el şi fără să-i spui ce te deranjează.

Pot fi şi lucruri legate de atitudinea sau de obiceiurile lui.

Încurajează-l şi pe el să fie sincer cu tine şi încercaţi să rezolvaţi aceste probleme de comun acord.

Este singura cale să deveniţi cei mai buni prieteni.